Foreslåede testere til ChartBase-listen

HitDrop

New: Your hit tips wil not be visible at once, you have posted them. They will be activated by an administrator.
Read more

New rules for hit tips (9. dec. 2012):

  • The Song must be new.
  • There has to be a link to Youtube or similar (no payment or subscribtion needed).
  • Check the search function at the top of the site, to ensure that the song hasn´t already been tipped
  • The song must be a single or an official release.
  • The review shall contain more than just a few lines of Words.
  • If you are an artist, manager, promoter, etc., please use the HitDrop function and send us your song insted.
  • Reviews consisting of Hype and press releases will not be activated.

Once you have reviewed the song, check you have remembered everything you wanted to write before you post it, as it will be "hidden" until one of the CB Team activate it.
If more than one person has tipped the same song, the first of these will be the one activatet.
Incoming HitTips that doesn't comply with the above rules will be deleted and we reserve the right to HitTip Them ourself.
The accepted HitTips will be activated within the next few days, depending on how they fit in editorially.


Luk

Uge 18 - 2021 |

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

KvikTips:

Hør Coldplay Higher Power [Rock] (vancairo)

Se Boys Ale Numer [Dance/Electronica/House] (Philip)

Hør Robson W Moja Mala (Dance 2 Disco Rmx) [Dance/Electronica/House] (Philip)

Sound Of Legend Dream On Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Søn. 9. maj 2021 - 01:18

Franske Sound of Legend tager gerne ældre numre op og sampler korte tekststykker af dem for så at give dem en ny titel ud fra dette.

 

Sådan er det også med "Dream On", der sampler et gammelt InXS-nummer. Nummeret hed dengang "Original Sin", og på min hitliste nåede den 2.-plads i maj 1984. Hjemme i Australien blev det faktisk største hit, mens "Need You Tonight" var deres største på vore breddegrader.

 

KvikTips:

Se Alesso, Corsak & Stray Kids Going Dumb [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Shapeshifters Ft. Teni Tinks You Ain´t Love [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Dimitri From Paris & Fiorious Music Saved My Life [Disco/Hi-NRG] (vancairo)

Se London Grammar How Does It Feel (Paul Woolford Remix) [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Riva Starr Ft. Phebe Edwards Love Divine [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Claptone Zero [Dance/Electronica/House] (vancairo)

IkkeIVoresNavn #Ikkeivoresnavn Pop

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Okay

vancairo Lør. 8. maj 2021 - 01:19

Så er den frelste venstrefløj på spil igen.

Denne gang i form af flere danske musikere der gået sammen for at sige fra over for Danmarks planer om hjemsendelse af syriske flygtninge, på nummeret "#ikkeivoresnavn".

I et land hvor ca. 80% af folketinget - og dermed ca. 80% af befolkningen, går ind for "en hård/stram udlændingepolitik til kanten af konventionerne", har denne slags udspil naturligvis ikke en chance.

Danmark har valgt en kurs med stor folkelig opbakning, og den er altså ikke sådan lige at ændre.

Det er måske derfor da heller ikke lykkedes nummeret her at tiltrække nogle store danske navne, da 80% af danskerne alligevel er lidt for mange at lægge sig ud med, uanset budskabet.

Erfarne musikere som Torben Egeriis (der står bag nummeret), Mikkel Nordsø, Moussa Diallo og Lars Krarup medvirker dog, mens vocalerne tilføres af Anitta Guldberg, Martin Preisler og Henk Kuipers.

Hashtagget Ikkeivoresnavn, er ikke just nyt. Men p.t. køres det hæftigt af musikeren Benjamin Koppel, der er godt i gang med at køre en kampagne imod hjemsendelsen af de syriske flygtninge.

Flere sager om hjemsendelser har fyldt medierne de seneste uger, hvor man undrer sig over at velfungerende og velintegrerede flygtninge i uddannelse eller job, skal sendes til Syrien, som ingen andre end Danmark og Ungarn tilsyneladende anser som sikkert.

Men diktatoren i Ungarn Viktor Orban og Mette Frederiksen herhjemme ved bedre end andre. I det hele taget er vi danskere gerne klogere end resten af verden - bare se på vores stop af AstraZeneca- og Johnson & Johnson-vaccinerne.

Igennem de sidste mange år, har Danmark da også været fantastiske til at føre en udlændingepolitik, der glædede de mange og som bestemt gik til kanten af konventionerne.

Vi har tidligere udvist flygtninge til den visse død, besluttet at Somalia var sikkert (dem der besluttede dette turde dog ikke forlade lufthavnen), udvist syge og handikappede, nægtet at tage imod kvoteflygtninge, udvist flygtninge med tvang hvoraf én døde under dette og p.t. vil vi altså hjemsende flygtninge til et land hvor over 100.000 er forsvundet sporløst eller blevet tortureret til døde.

EU er dog ikke så meget bagefter os danskere. Unionen samarbejder med libyske militser om at stoppe flygtninge og grænsevagterne i det tidligere Jugoslavien sørger for tæsk og umenneskelig behandling af flygtninge ved grænsen og så samarbejder vi naturligvis med Tyrkiet og stoppe flygtninge fra at smutte indover EU-grænsen. For slet ikke at tale om de tusindevis der når ud i middelhavet på vej imod EU, som drukner med eller uden Frontex hjælp.

Alt dette, er vi som danskere og EU-borgere med til at bestemme og lade ske. Og lad mig understrege at ca. 80% af danskerne altså har stemt på de danske partier, der fører landets udlændingepolitik, mens dem der stemmer på partier der går ind for EU´s linje (eller ønsker en hårdere) er nærmere de 90%.

Heldigvis siger alle de ikke #ikkeivoresnavn, for det ville betyde et jordskredsvalg hvor partier som Enhedslisten og Alternativet ville overtage landets politik.

Om med de andre ting de står for, som bedre miljø og klima, mindre fattige og mindre ulighed så ville det jo gå helt galt ...!

Ironi til side - vi danskere er nogle ansvarsfralæggende røvhuller, der måske ikke er enige "i lige dén del af partiets politik", men som alligevel lystigt stemmer videre, i forventning om "større frihed", "mindre skat", "flere pædagoger" eller hvilke mærkesager der nu måtte være.

At vi sender syriske flygtninge hjem til tortur eller død, eller for den sags skyld vil sende alle flygtninge til diktaturstaten Rwanda, er simpelthen en biting.

Det er ingen hemmelighed at jeg tilhører netop "den frelste venstrefløj"! og det gør resten af ChartBase-teamet også.

For min helt egen regning kan jeg uden det mindste problem sige at Danmarks og EU´s udlændinge- og flygtninge-politik ikke foregår "i mit navn".

Uanset hvor store kendte navne, der findes på den i øvrigt rigtigt gode og flotte "#ikkeivoresnavn", så afkræver det respekt for de involverede at de ligesom mange andre nu har kastet sig ind i kampen. Nu mangler vi bare ca. 31% til for at have et flertal - så spred budskabet og tal med venner, familie og kollegaer. Foregår hjemsendelsen af de syriske flygtninge virkeligt "i deres navn"?

Det er op til hver enkelt af os at tage stilling til, hvad der er tungest på vægtskålen - medmenneskelighed eller en hård udlændingepolitik, skattelettelser eller hvad?

Snup en lytter til "#ikkeivoresnavn"! 

KvikTips:

Hør Seether Bruised And Bloodied [Rock] (vancairo)

Se TooManyLeftHands, Crüpo & LissA System [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Camilla Munck Dear Is Both Too Loving And Informal [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Hør Evey Nothing [Pop] (vancairo)

Hør Late Runner Someone Else #2 [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Mika & Samuli Ft. Faija & DJ ILG Oi Suomi On Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Fre. 7. maj 2021 - 00:44

For halvandet år siden kvalificerede Finland sig til EM i fodbold, hvilket naturligvis skabte en stemning i Finland, der måske kan måle sig med den vi oplevede i Danmark under roligan-æraen.

 

Nu blev EM i 2020 jo udsat til 2021, så nu er det endelig tid til at udgive finske slagsange, og blandt disse er endnu en tolkning af "Oi Suomi On", der går på samme melodi som "When the Saints".

KvikTips:

Hør Juanes Dancing In The Dark [Rock] (vancairo)

Hør Beabadoobee Last Day On Earth [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Hør Working Men’s Club X [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Hør Bicep Ft. Clara La San X [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Se Erin Niinku Koko Ajan [Pop] (vancairo)

Mephisto Forever Mine Disco/Hi-NRG

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Tors. 6. maj 2021 - 00:53

Maurizio D´Ambrosio er en italiensk DJ/producer der har udgivet musik under diverse navne siden halvfemserne.

Mest kendt måske under navnet Mephisto, et EuroDance-project der bla. kastede hittet "Mystery (Of Love)" af sig tilbage i 1997 og gik Top-20 i Danmark.

Nu er han aktuel med nummeret "Forever Mine" og er en omgang DiscoHouse, der sampler Sheila B. & Devotion´s klassiker "Spacer" fra 1979.

Det er ikke fantastisk opfindsomt, da bla. Sophie Ellis-Bextor og Crew 7 har lånt fra nummeret inden for det sidste år. Men det er nu ikke noget nyt på Dance-scenen, hvor der stjæles ideer fra højre og venstre i disse år.

Men isoleret set fungerer nummeret ret godt og har klart club-potentiale, men som sagt er ideen ikke ny og derfor vil det næppe blive et hit.

Men altid fedt at se nyt fra de gamle stjerner, omend jeg heller havde set et nyt bankende EuroDance-track fra Mephisto.

Tester på ugens CB 25+chart!

 

KvikTips:

Hør Gera MX & Christian Nodal Botella Tras Botella [Latino/Reggaton] (vancairo)

Hør Billie Eilish Your Power [Pop] (vancairo)

Hør Mbosso Ft Diamond Platnumz Baikoko [African/AfriPop] (vancairo)

Hør Naira Marley & Busiswa Coming [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Nassif Zeytoun Aw´at [Arabic/Turkish] (vancairo)

Hør Foxing Go Down Together [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Hør Sherihan Raga3een A2wa We Tayereen [Jazz/Swing/Easy Listening] (vancairo)

Hør Fuel Fandango Ft. María José Llergo Mi Huella [Pop] (vancairo)

Haddaway And Now Dance/Electronica/House

Rate: 5
Okay

Chartbase.dk siger:
Okay

Philip Ons. 5. maj 2021 - 00:31

Det er 28 år siden jeg skrev "Head Away" på et af mine kassettebånd. Ja, det var nu sådan Ulli Harrass udtalte "Haddaway" på tysk radio. Sangen hed "What Is Love" og er siden blevet en af de største klassikere indenfor eurodance-genren.

 

Flere af de gamle eurodancenavne er stadig aktive, selv om vi ikke ser det store til dem på hitlisterne mere.

Seneste udspil fra Haddaway er "And Now", der dog stilmæssigt ligger et stykke væk fra 90´ernes eurodance. Det er ikke noget vildt ophidsende, men så er det heller ikke værre.

KvikTips:

Hør Stig Skovlind Lille Danserinde [Latino/Reggaton] (vancairo)

Se Lotte Riisholt Kærlighed Gør Blind [Schlager/DanskTop/Volksmusik] (vancairo)

Smash Into Pieces Bangarang Rock

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Tirs. 4. maj 2021 - 00:24

Smash Into Pieces er en svensk rockgruppe, der blev dannet i 2008. De første år jammede de bare i garagen hos et par af medlemmernes forældre, men med tiden blev det til en pladekontrakt, og siden har de udgivet 6 album og over 30 singler, omend det lader til at de gennem det sidste års tid til halvandet har udgivet en single om måneden.

 

Personligt mener jeg at det, selv med kunstnere som jeg kan lide, bidrager til at devaluere deres musik, hvilket jeg synes er synd for deres musik.

 

De har nu udgivet deres sjette album, der slet og ret hedder "VI", og herfra kommer singlen "Bangarang".

 

 

KvikTips:

Hør Fyr Og Flamme Kæreste [Pop] (vancairo)

Hør Tjes Boogie Wow [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Se Pauline Ny Og Næ [Rock] (carrydk)

Se Kongsted & FVN What I Want [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Asger B Ikke Min Statsminister [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (carrydk)

Smyles Baker Street Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Man. 3. maj 2021 - 00:38

I 1978 havde Gerry Rafferty et stort hit over det meste af verden med nummeret "Baker Street". Sangen er så klassisk at jeg faktisk blev overrasket da jeg googlede den nu, og troede at den måtte være fra begyndelsen af 1970´erne.

 

Hjemme i UK måtte den "nøjes" med 3.-plads, men til gengæld blev det til en 1.-plads i både USA, Australien, Canada og Sydafrika.

 

Sangen er kommet i flere coverversioner, hvoraf Undercovers version faktisk nåede 2.-plads i UK i efteråret 1992, altså +en plads højere end originalen, og her i Danmark blev det til en 4.-plads ifølge IFPI.

 

Nu er det så danske Smyles der har givet sin tolkning af nummeret, og måske netop saxofonstykket bare gør den meget velegnet til dancegenren?

AJ McLean Love Song Love Pop

Rate: 11
Straight @ No.1

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Man. 3. maj 2021 - 00:35

Ugens HitPick på ChartBase kan synes letkøbt på overfladen - det er amerikansk og det er fra én der har utallige Nr 1.-hits verden over.

Det er dog en del år siden han storhittede og han har aldrig hittet solo og hans alder gør, at han ikke er lige så interssant for streaming- og radio-folket, som det ellers kunne have været.

Det er Backstreet Boys-medlemmet AJ McLean´s nye single "Love Song Love" vi har kastet vores kærlighed på.

Og kærlighed - ja, det er hvad det i dén grad drejer sig om her. Det utroligt ørenvenlige Popudspil er flankeret af en video i et lyserødt dukkehus, med McLean iklædt drag og med gæstestjerner i form af de to transkønnede modeller Nahla Wyld og Carmen Carrera.

Der skal gøres op med det had og den diskrimination af transkønnede der har hersket i USA (og meget af resten af verden) - kærlighed til alle, uanset hvilket køn, hudfarve, religion og minoritet man måtte have.

Så budskabet må siges at sidde lige i skabet. Men selv uden dette, så er det et hamrende flot Popudspil og er derfor dét nummer, der i denne uge får lidt ekstra fokus her på CB.

Snup en lytter til "Love Song Love", folkens!

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

2021

Jan.

01

02

03

04

Feb.

05

06

07

08

Marts

09

10

11

12

13

April

14

15

16

17

Maj

18

19

20

21

Juni

22

23

24

25

26

Juli

27

28

29

30

Aug.

31

32

33

34

Sept.

35

36

37

38

39

Okt.

40

41

42

43

Nov.

44

45

46

47

Dec.

48

49

50

51

52

Vælg en måned eller et ugenummer fra ovenstående menu

Vælg år:

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 01:48 Top Of ChartBase

I går - 18:55 Brugernes Top-50

I går - 18:54 CB TimeMachine

I forgårs - 00:05 CB Dancefloor

DK UK

It's 11:31 in Denmark right now