Foreslåede testere til ChartBase-listen

HitDrop

New: Your hit tips wil not be visible at once, you have posted them. They will be activated by an administrator.
Read more

New rules for hit tips (9. dec. 2012):

  • The Song must be new.
  • There has to be a link to Youtube or similar (no payment or subscribtion needed).
  • Check the search function at the top of the site, to ensure that the song hasn´t already been tipped
  • The song must be a single or an official release.
  • The review shall contain more than just a few lines of Words.
  • If you are an artist, manager, promoter, etc., please use the HitDrop function and send us your song insted.
  • Reviews consisting of Hype and press releases will not be activated.

Once you have reviewed the song, check you have remembered everything you wanted to write before you post it, as it will be "hidden" until one of the CB Team activate it.
If more than one person has tipped the same song, the first of these will be the one activatet.
Incoming HitTips that doesn't comply with the above rules will be deleted and we reserve the right to HitTip Them ourself.
The accepted HitTips will be activated within the next few days, depending on how they fit in editorially.


Luk

Uge 10 - 2020 |

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

KvikTips:

Hør Aksel Kankaanranta Looking Back [Pop] (vancairo)

Hør Toko Kropssprog [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Statement The Hurt [Rock] (vancairo)

Hør Jakob Baumgartner In My Eyes [Singer-songwriter] (vancairo)

The Mamas Move Pop

Rate: 6.3
Hit

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Søn. 8. marts 2020 - 01:53

For andet år i træk vinder The Mamas Melodi Festivalen - eller næsten da.

Sidste år var de backingsangere for John Lundvik og i år vandt de så på egen hånd - og på et hængende hår.

De vandt nemlig den snævreste sejr i Melodi Festivalens historie, med kun ét enkelt point ned til storfavoritten "Bulletproof" fra Dotter.

Efter at de internationale juryer havde givet point, lå de to numre side om side med hver 65 point.

Men "Move" fra The Mamas vandt med 72 af seernes point forann 71 point til "Bulletproof" og så var den overraskende sejr i hus.

Ligesom sidste år er det Pop, men med Soul- og Gospel-genrerne indenover.

Sidste år vandt den sound juryernes hjerter, men ikke seernes, ved Eurovisionen og jeg synes det var et bedre nummer dengang.

Men "Move" er et hit og de fremragende vocalister og deres fantastiske performance gør det bare endnu bedre.

Det var i det hele taget (som vel egentligt altid) et enormt højt niveau til finalen, både hit-mæssigt, performances, vocaler, værter, underholdning og stemmer i det hele taget.

Nu så jeg det ganske vist efter det uhyggeligt ringe danske Melodi Grand Prix, men alligevel, er det altså imponerende hvor stort, flot og professionelt de kan gøre det, lige på den anden side af sundet.

Heldigt jeg så DMGP først og Melodifestivalen bagefter, for det modsatte antiklimaks havde været ubærligt.

Hver af de 12 sange synes bedre end de ti finalister og andre steder blev svenskerne heller ikke overgået.

Men jeg er faktisk i tvivl om ikke "Yes" har bedre chancer ved ESC end "Move", sidste års resultat taget In Mente. Men vi får at se.

Ben & Tan Yes Pop

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Søn. 8. marts 2020 - 01:25

Så blev vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020 fundet.

Det skette i ly af coronavirussen, der havde gjort at det hele foregik foran en gabende tom sal i stedet for 15.000 glade mennesker.

Og lad det være sagt med det samme - det var det dårligste DMGP til dato og der har immervæk været nogle dårlige af slagsen, f.eks i 1999 da blev afholdt i TV-programmet Musikbutikken.

Værterne var tåkrummende pinlige, men med Rasmus Bjerg og Hella Joof var det ikke just en overraskelse. Deres vitser var fladpandede og Rasmus Bjergs pinagtigt falske smil kunne ikke engang overdøve Joof´s nedladende holdning og slet skjulter politiske referencer (bare rolig - det var borgerlige, så meningsdannerne går ikke amok over det).

Indimellem så vi igen og igen. . og igen - og så igen, klip med de samme "almindelige" mennesker, der fortalte hvorfor de kunne lide musik (sjovt nok ikke DMGP-musik?!?) og dansede. Det havde været fedt med et enkelt klip eller to med disse, men ....!

Lyden var frygtelig - især på den første halvdel af bidragene. Man var igen gået tilbage til kendis/musikker/smagsdommer-juryen, hvilket ikke udelukkende er dumt. Men det virkede underligt med to radioværter iblandt de fem, som i forvejen måske, har kunnet haft indflydelse på hvilke af numrene - og hvor meget - de er blevet spillet i radioen. Gad iøvrigt vide om jurymedlemmernes stemmer offentliggøres? Det burde ikke være særligt svært at få smidt på websitet. Men sidste år gjorde det en forskel, så måske meget smart at vente igen i år ....!

Juryen havde dog i år kun indflydelse på hvilke tre numre der kom i "superfinalen". Her havde de 50% af magten.

Om de fem jurymedlemmer havde fået stemmesedlerne galt i halsen i bedste Hilda Heick-stil, eller at seernes stemmer gik galt (det brokker mange seer sig over - men det gør de hvert år) eller hvad der skete, ved jeg ikke. Men i hvert fald nåede kun ét godt nummer i superfinalen.

"Yes" hedder det og er med Ben & Tan, der deltog i sidste års X-Factor.

Nummeret der er som kopieret fra svenske Smith & Tell (der sikkert har kopieret et andet sted fra ....) vandt da heller ikke særligt overraskende superfinalen. Faktisk med hele 61% af stemmerne foran "Screens" fra Sander Sanchez og "Ville Ønske Jeg Havde Kendt Dig" fra Emil, med henholdsvis 20 og 19% af stemmerne. 

At "Human" fra Jasmin Rose & Roxorloops ikke fandt vej i superfinalen, er næsten lige så stor en gåde for mig, som hvorfor Sander Sanchez og Emil i stedet gjorde det. Men i sidste ende vandt et vakeægte (kopi?)-hit alligevel og det er bestemt et godt bud på en god placering til Eurovision Song Contest-finalen i Holland, hvor der indtil videre er en del stille numre, numre der allerede har fundet vej til.

Men et DMGP der bare skal glemmes og skrives i glemmebogen, for hold da op hvor var det frygteligt!

partyfever | Søn. 8. marts 2020 - 07:50
Boykotter det lort fremover. Synes Hella gjorde det fint, men de virkede dog langt fra forberedte de to. Lyden var så pinlig ringe. Dr udtaler bagefter at alt. Gik efter planen. Flovt og idiotisk. At sang nummer 10 ikke vandt er skandaløst. Flere skriver at de ikke kunne stemme på sangen. Hvad Pelle P’s selvfede fjæs gang på gang skal lave i sådanne arrangementer er en gåde og tilsidst, skrid nu væk med Wafande. Hvad laver han ved MGP? Beug dog nogle gamle deltager i stedet for den klovn

vancairo | Søn. 8. marts 2020 - 12:11
Så det svenske grand prix bagefter og her var lyden i orden. Så det var i hvert fald ikke TV eller lignende det var galt med. Ja, venter stadigvæk på at se jurystemmerne blive offentliggjort, for at se om de havde afgørende effekt på hvem der kom i superfinalen, eller om det var seerstemmerne der var "problemet". Pelle P. hører ikke hjemme i DMGP. Manden synes slet ikke om musikken der og spiller næppe nogensinde et nummer derfra. Hverken Ida Corr eller Wanfande hørte hjemme der heller. De kunne have stillet op i konkurrencen hvis det var, men det er jo ligesom de fleste andre etablerede kunstnere "for fine til".

KvikTips:

Hør Greentea Peng Ghost Town [Reggae/Dancehall/Ragga/Ska] (carrydk)

Hør Pussycat Dolls React [Pop] (vancairo)

Hør Leftwing & Kody Ft. Camden Cox Without You [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Dj Matrix, Carolina Marquez & Ludwig Courmayeur Dance/Electronica/House

Rate: 4
50/50

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Lør. 7. marts 2020 - 01:55

Tilbage i 00´erne var Gabry Ponte et af de rigtig store navne indenfor italodance-genren, både som musiker og som producer.

Her er han producer for bl.a. DJ Matrix, som jeg stiftede bekendtskab med i slutningen af 00´erne.

 

"Courmayeur" er det seneste skud i rækken af coverversioner af ATC´s ca. 20 år gamle klassiker, "Around The World (La La La), og her er der kommet italienske beats og sang på.

partyfever | Søn. 8. marts 2020 - 20:36
Colombianske Carolina Marquez havde et kæmpe club hit i 2005 med “The killers song”. I 2013 var hun ude med en opdateret version af “Around The World(la la la)” sammen med Flo Rida.

KvikTips:

Hør Meek Mill Ft. Justin Timberlake Believe [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (carrydk)

Hør Lil Mosey Blueberry Faygo [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør H.E.R. Ft. YG Slide [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Thiaguinho MT Ft. Mila & JS O Mão De Ouro Tudo OK [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Haim The Steps Rock

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Fre. 6. marts 2020 - 02:16

Efter at have scoret sig deres tredje top-5-hit på ChartBase Top-100 med "Now I´m In It" er søstretrioen Haim, nu klar med udspillet "The Steps".

Det er mindre poppet end deres største hits, og i stedet et Rock-udspil med en snert af Rock´N´Roll og Blues.

Både sang og video drejer sig (ikke så overraskende for tiden vi lever i) om kvindefrigørelse og det er der både kommet et godt nummer og ganske fed video ud af.

Som nævnt er der intet nyt i budskabet, som enhver kvindelig kunstner har fundet ud af sælger og bruger på hver deres måde. Men det er ikke kun et spørgsmål om smart marketing, der er også stadigvæk store problemer med ligestillingen verden over. Man kan så mene at velstillede hvide amerikanske kvinder næppe er de mest udsatte, men det gør ikke budskabet mindre aktuelt.

Musikalsk er det "The Steps" et rigtigt catchy nummer, men det får næppe samme succes her på CB som forgængeren, der var "poppet" godt og grundigt ind et "lån" fra bla. Savage Garden-hittet "I Want You".

KvikTips:

Hør The Strokes Bad Decisions [Rock] (vancairo)

Se Caribou Never Come Back [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Guaco Boom Boom [Pop] (vancairo)

Hør All Time Low Some Kind Of Disaster [Rock] (vancairo)

Hør Charly Boy Ft. Falz God Of Men (Fake Pastors) [African/AfriPop] (vancairo)

Hør Bon Jovi Limitless [Rock] (vancairo)

Massenhysterie Panzerschokolade Dance/Electronica/House

Rate: 9
Weltklasse

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Tors. 5. marts 2020 - 00:36

I 1982-1983 var jeg vild med Neue Deutsche Welle-genren, der var en blanding af new wave og synthpop, og ikke mindst, så blev sangene sunget på tysk, hvilket ellers var forbeholdt schlagergenren på den tid.

 

Nummeret her fører mine tanker tilbage på den tid, samtidig med at mine tanker også føres over på alt muligt, lige fra Nina Hagen over Ideal til Peter Schilling – tilsat moderne dancebeats.  – Og forspillet til Maxx - Get Away fra 1994.

KvikTips:

Hør SZA & Justin Timberlake The Other Side [Pop] (vancairo)

Hør Myke Towers Diosa [Latino/Reggaton] (vancairo)

Hør Nancy Ajram Albi Ya Albi [Pop] (vancairo)

Se Kabza De Small & DJ Maphorisa Ft. Samthing Soweto, Aymos, Mas Musiq & Myztro eMcimbini [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Alan Walker Ft. Ava Max Alone, Pt. II [Pop] (vancairo)

Hør Douzi Khalik Maaya [Pop] (vancairo)

Hør Rahma Riad Mako Menni [Arabic/Turkish] (vancairo)

Hør Mahen Pura Pura Lupa [Pop] (vancairo)

Se Dawit Tsige Aschilosh [World Music] (vancairo)

Hør Mehmet Ghetto Mozart [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Ben Dolic Violent Thing Pop

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Ons. 4. marts 2020 - 01:14

Indtil videre er jeg ikke imponeret over de fleste af de numre der er klar til Eurovision Song Contest-finalen.

Island og Norge har ret fede numre på hver deres måde, men ellers er jeg ikke just bjergtaget.

Tyskerne kan dog nu melde sig til de to andre, men geografisk set, kan man ikke sige at det overrasker, at det er sounden fra de tre nabo- eller brødre-lande jeg er faldet for.

Ben Dolic er fra Slovenien, men stiller op for Tyskland, da han tidligere har deltaget i et talentshow i Tyskland og er blevet kendt via dette.

"Violent Thing" er et fedt og utroligt catchy PopDance-udspil, hvor slovenerens lyse vocal, gør det ekstra unikt.

Umiddelbart et nummer, der ville kunne hitte på de fleste mainstream-charts uden problemer, men om det er nok til Eurovisions-succes må tiden vise.

Her er folkets ryst ikke nok, men nogle uforudsigelige jurystemmer skal også ind over og samtidigt er der den twist af Tyskland som ét af "The Big Five"-landene, ofte underpræsterer. Det kan være fordi at de ikke tager opgaven så alvorlig, når de er forhåndskvalificeret. Men det kan bestemt også være, at seerne holder lidt igen med stemmerne, grundet denne fordel.

For slet ikke at glemme, hvilket sceneshow det slovensk-tyske bidrag her vil deske op med.

Snup en lytter, folkens.

KvikTips:

Hør Liva Ingen Plan B [Kids/Børn] (vancairo)

Se Martin Jensen & Molow Carry On [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Jaaiil Superhelten [Kids/Børn] (vancairo)

Hør Skullclub United Fake America [Rock] (vancairo)

Hør Karla & Liva Brug Din Fantasi [Kids/Børn] (vancairo)

Se Blue Foundation Eyes On Fire (Michael Bibi Remix) [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Isaac Kasule Ft. Gilli Pas Oublié [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Iva Ajunng´ [Pop] (vancairo)

Se The Blue Van Heavy Load [Rock] (vancairo)

Se Clara Sofie Når Tiden Går Baglæns (2020 Purple Mix) [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Young Juu Kender Ham Godt [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hoshi Amour Censure Pop

Rate: 8
Tophit

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Tirs. 3. marts 2020 - 00:53

Vi skal en tur til Versailles i Frankrig for at finde Hoshi, der har skrevet denne sang sammen med sin ven.

Budskabet med sangen fremgår næsten af videoen. Den er inspireret af nogle begivenheder rettet mod kunstig befrugtning af homoseksuelle, der vist nok skete i efteråret 2019 eller 2018.

 

Hoshi blev mindet om at kærlighed åbenbart ikke er noget alle har ret til, og at det er en kamp at sikre at kærlighed skal være oprigtig, ikke noget der skal underkastes dom eller censur, og således blev "Amour Censure" til. 

KvikTips:

Se ArtigeArdit, Gio & Jimilian Typisk Mig [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør D&A Boombadah Basta [Kids/Børn] (vancairo)

Hør ADHD Corona [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se MGP Allstars 2020 Du Ved, Hvad Der Skal Ske! [Kids/Børn] (vancairo)

Hør Siff Mit Hjerte Der Griner [Kids/Børn] (vancairo)

Se Finn Lund Nu Lysner Det Op Igen [Schlager/DanskTop/Volksmusik] (vancairo)

Hør Mynthe Syng Det Ud [Kids/Børn] (vancairo)

Hør Julie Stjernen I Det Blå [Kids/Børn] (vancairo)

Se JAS Har Du Lyst [Schlager/DanskTop/Volksmusik] (vancairo)

Spring & I Crying 4 U Dance/Electronica/House

Rate: 5
Okay

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Man. 2. marts 2020 - 00:54

I sommer tippede jeg nummeret "Trippin´" med aalborgensiske Spring & I, hvor jeg sammenlignede med Kenneth Bager-universet. Og Kenneth Bager kommer jo også fra de kanter.

 

Det er også i det område vi befinder os her i duoens seneste udspil, "Crying 4 U", omend lyden er mere britisk eller amerikansk i det og en god sjat mindre alternativ.

Pongo Canto African/AfriPop

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Man. 2. marts 2020 - 00:17

Angola er fødestedet og Portugal er hvor sangerinden er opvokset og bor.

Pongo hedder sangerinden bag ugens HitPick "Canto".

Sounden er hamrende fed og en blanding af diverse stilarter, ligefra kuduro, reggaeton, afropop, pop, Soca, urban - og lige speciel nok til at være alternativ også og ramme smagsdommerne.

Sidstnævnte har i hvert fald fået øje på sangerinden, der fremhæves som et kommende stort navn på begge sider af Atlanten.

Muligvis bliver det i noget mindre skala og mest på de mindre mainstream charts. Men det kan nu også sagtens gøre det, som en stor succes.

Pongo stråler af "noget specielt" og hendes skøn sang, er ganske vist "speciel", men rammer også bredt nok til at være poppet - og et hit.

Snup en lytter til "Canto" fra 26 årige Pongo!

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

2020

Jan.

01

02

03

04

Feb.

05

06

07

08

Marts

09

10

11

12

13

April

14

15

16

17

Maj

18

19

20

21

Juni

22

23

24

25

26

Juli

27

28

29

30

Aug.

31

32

33

34

Sept.

35

36

37

38

39

Okt.

40

41

42

43

Nov.

44

45

46

47

Dec.

48

49

50

51

52

53

Vælg en måned eller et ugenummer fra ovenstående menu

Vælg år:

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:26 CB Urbanized

I dag - 00:04 The Rock

I dag - 00:03 vancairos hitliste

I går - 00:33 CB Critic-Alt

DK UK

It's 10:17 in Denmark right now