Foreslåede testere til ChartBase-listen

HitDrop

New: Your hit tips wil not be visible at once, you have posted them. They will be activated by an administrator.
Read more

New rules for hit tips (9. dec. 2012):

  • The Song must be new.
  • There has to be a link to Youtube or similar (no payment or subscribtion needed).
  • Check the search function at the top of the site, to ensure that the song hasn´t already been tipped
  • The song must be a single or an official release.
  • The review shall contain more than just a few lines of Words.
  • If you are an artist, manager, promoter, etc., please use the HitDrop function and send us your song insted.
  • Reviews consisting of Hype and press releases will not be activated.

Once you have reviewed the song, check you have remembered everything you wanted to write before you post it, as it will be "hidden" until one of the CB Team activate it.
If more than one person has tipped the same song, the first of these will be the one activatet.
Incoming HitTips that doesn't comply with the above rules will be deleted and we reserve the right to HitTip Them ourself.
The accepted HitTips will be activated within the next few days, depending on how they fit in editorially.


Luk

Uge 5 - 2019 |

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

KvikTips:

Hør DJ Aligator Put Your Hands In The Air [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Hør Cryosphere Wolves And Kings [Rock] (vancairo)

Hør Chief 1 Ft. Jokeren Sukkermand [Pop] (vancairo)

CamaSutra Idziemy W Tango Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Søn. 3. februar 2019 - 00:47

Der er dømt DiscoPolo for alle pengene her, og denne gang ser det ud til at være fra landet der har lagt navn til genren, nemlig Polen.

Genren fik vist allerede sit navn tilbage i slutningen af 80´erne, hvor den store inspirationskile var italo- og eurodisco, men gennem årene har den udviklet sig ligesom den vestlige dance har gjort det i samme periode.

 

At man hører masser discopolo i Polen, kan skyldes at deres radiostationer har regler for hvor stor en andel af deres musik der skal være polsk. Det ville næsten svare til at P4 havde spil dansk-dag et par dage om ugen, og ikke kun en gang om året, som det er tilfældet.

 

Men hvis du er til kitsch-dance fra de gamle østbloklande, så tag endelig et lyt til CamaSutras nummer her.

KvikTips:

Se Keanu Silva King Of My Castle (Don Diablo Edit) [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Mercer & ATFC Twisted [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Cityflash Ft. Laura-Ly Dreamin Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Lør. 2. februar 2019 - 01:25

Et af mine yndlingsnmre i 2017 var estiske Cityflash Ft. Laura-Ly med det næsten Ace of Base-agtige nummer, "Don´t Leave Me". På Brugernes Top-50 blev det til en 13.-plads den sommer.

 

Lyden er en noget andet i deres seneste udspil. Det er mere cluborienteret, og tempoet er højere. Den bliver ikke det samme megahit på min hitliste, men hvad det bliver til på vores øvrige hitlister, må tiden vise.

Los Fuegos Ft. Mambe Vivir La Vida Rock

Rate: 9
Weltklasse

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Lør. 2. februar 2019 - 01:24

X-Factor DK er godt i gang med five-chairs-challenge og igen er ændringerne fra skiftet fra DR1 til TV2 åbenlyse.

Bortset fra dobbelt så meget fokus på dommerne og deres indbyrdes platheder, ja så er "spændingspauserne" også både fordoblet og forlænget (man skulle ellers ikke tro det var muligt).

(Lang tænkepause krydret med lidt ævl fra pågældende dommer) ... Du skal ha´en stol .... (lang pause) ... det betyder det er tid til et skifte (spændende fanfare) .... (lang pause) .... (dommeren spørger publikum/sit team/sine meddommere - alt efter hvad der står i manuskriptet - hvad denne skal gøre) .... (lang pause) ... (klip til Signe Linde der foregiver spænding og medfølelse for deltagerne - alt efter hvad der står i manuskriptet) ... (endelig vælges en deltager, der for kort tid siden fik en stol, fordi denne var fremragende, som nu skal forlade stolen og showet til fordel for den nye fremragende deltager) ... (hurtigt klip med en skuffet deltager på vej ud i glemslen, der måske får et kram fra Signe Linde - der her ifølge manuskriptet er medfølende).

Og det er så kun stoleskiftende der foregår på denne måde. Resten af showet er lige så "spændingsmættet" med klicheer.

F.eks valgte gruppernes dommer Oh Land, at "fjerne en stol" så hun kan lave en gruppe selv af afviste solister, udover de fire grupper hun så skulle udvælge.

Det krævede ikke den store analytiker, at forestille sig den manuskriptbestemte "krise" der kort tid senere, ville tvinge den tidligere popstjerne, til at fjerne endnu en stol, så hun nu "blev nødt til" at lave to grupper af tidligere deltagere.

I sin tid fik Remee "lov til" at lave grupper efter eget valg, da han som dommer for grupperne, mente at udvalget simpelthen var for dårligt. Det var det måske også - dengang.

Men i år fik bands lov til at deltage, hvor af flere oveni købet udgiver musik i forvejen. Så det burde ikke være et problem af finde fem gode grupper/bands til bootcampen og herfra udvælge tre til de kommende liveshows. Og har man fulgt med i de første afsnit af årets X-Factor, så var det da også åbenlyst (trods at man i år har set og hørt mindre deltagere end de tidligere år - grundet fokus på dommerne og andet plat), at der ikke ville være noget som helst problem med det i år - altså ved mindre man hedder Oh Land.

En tradition der er fortsat fra DR1, er det smarte trick ved, at der sorteres en stor bunke deltagere væk fra man har set gå videre fra auditions til her med f.eks five-chairs-challenge. Det er der hvor man i løbet af meget få minutter ser dommerne sorterer i billederne af deltagerne. Som seer har man derfor stadigvæk en masse feelgood over dem der er gået videre, og man spares for irritationen (eller forbløffelsen) over at de pludseligt ikke er videre alligevel.

Bla. de få billeder af droppede deltagere vi fik lov at se, var der flere fuldstændigt åndssvage beslutninger. Og lige i den her proces har Oh Land altså sorteret en del gode grupper/bands fra.

Men selv dem hun ikke havde sorteret fra - men som hun sendte hjem her til aften i stedet, forbløffes man.

Det fremragende LatinoRockBalkanSkaReggae-YouNameIt-band Los Fuegos her, blev simpelthen sendt hjem. Altså, de var ikke gode nok til, at Oh Land ikke fandt det bedre i stedet at lave to grupper selv, at solister der aldrig har optrådt sammen tidligere?!?

X-Factor DK farede allerede vild efter få sæsoner, mht talentjagt Vs. underholdning. Men i år her på TV2 er det blevet en fuldblods joke!

Snup en lyt til "Vivir La Vida" fra det fantastisk fede band Los Fuegos!

KvikTips:

Hør Ashley Tisdal Love & Let Me Go [Pop] (inter1908)

Hør Alice Chater Thief [Pop] (inter1908)

Se Future Ft. Travis Scott First Off [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Klaas & Londonbeat I´ve Been Thinking About You (Klaas Remix) [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Marie Isabell Dancing With You In My Heart [Pop] (vancairo)

Se Humørekspressen Dronning Af Baren´ [Pop] (vancairo)

City Girls Ft. Cardi B Twerk Urban/Soul/Rap/Hiphop

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Fre. 1. februar 2019 - 01:16

City Girls er heldigvis ikke et kvindeligt modstykke til den populære, men knapt så talentfulde danske duo Citybois.

Det er heller ikke den britiske GirlGroup vi har i databasen tilbage fra 2008.

Derimod er der tale om Female Hiphop-duo fra Miami, der på den nyeste single har fået selskab af Nicki Minaj´s overkvinde - superstjernen Cardi B.

Det har i et godt stykke tid været sådan, at det vælter ud med den ene sexede kvindelige artist efter den anden. Forbillederne er helt klart Nicki Minaj, Cardi B og måske Lil´Kim. Altså dem der viser lige så meget krop som de rapper.

Det er bestemt ikke en undtagelse fra dette, der er tale om her på "Twerk" hvor City Girls og den tidligere stripper Cardi B giver den fuld skrue (eller skulle man sige booty?) i selskab, med de 20 bedste twerkere fra en konkurrence udskrevet af de tre (til sidst kåres vinderen).

Det er ikke unormalt at Hiphop-videoer er fyldt med letpåklædte og evt. twerkende kvinder. Men det er blevet kritiseret for at være sexistisk og at fremstille kvinderne som et objekt.

Men - her er det kvindelige kunstnere og oven i købet et nummer der handler om twerking og med en konkurrence, der drejer sig om den populære bootyshaking-stil, så det er nok noget andet og kan sikkert kategoriseres under "Den Fjerde Bølge Af Feminisme" ...!

Cardi B´s feature plus konkurrencen og den sexede video, har helt sikkert boostet nummerets succes.

Men faktisk er det ret så fedt, selv uden alt det halløj.

En superfed rytme, god Rap (helt Pepa-agtig hist og her), et omkvæd der minder om Flo-Rida på toppen er de yderligere ingredienser og det gør det godt catchy.

Ny på plads 41. af ugens CB Urbanized.

Prinz M. Obsession Dance/Electronica/House

Rate: 9
Weltklasse

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Fre. 1. februar 2019 - 01:01

Svenske Army Of Lovers kan lidt hårdt koges ned til to store internationale hits.

"Crucified" og "Obsession" der begge udkom i 1991 som singler fra bandets andet album Massive Luxury Overdose.

Mens succesen var på sit højeste forlod sangerinden La Camilla trioen og en ny brystbombe, Michaela De La Cour overtog vocalen.

"Obsession" blev indspillet igen med hendes vocal og den legendariske "Obsession"-video blev også genindspillet.

Desværre blev denne (stadigvæk ganske fed) men lidt mere en parodi, på den originale video.

Fremover blev trioen mere "pjattet" i deres musik og i især deres musikvideoer, hvilket ødelagde deres ellers geniale stil.

Som trofast fan var jeg alligevel vild med dem, men de var stadigvæk bedst dengang i 1991.

Nu er "Obsession" så indspillet igen, af tyske Prinz M. Han er tilsyneladende både modedesigner og musiker, hvilket jo passer perfekt til Army Of Lovers.

Der er dog ikke tale om en extravagant musikvideo, men derimod en afdæmpet typisk tysk Dance-video. Dog med en lille hilsen til originalvideoen via spændetrøjen :-)

Musikalsk er der også lavet en del om - og det er faktisk fedt det ikke "bare" er et"direkte" cover. Derimod er der kommet et skønt chillet DancePop-nummer ud af det.

Snup en lytter!

KvikTips:

Hør Dean Lewis 7 Minutes [Singer-songwriter] (vancairo)

Se James Blake Ft. Travis Scott & Metro Boomin Mile High [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Chemical Brothers MAH [Dance/Electronica/House] (vancairo)

Se Charlotte Gainsbourg Such A Remarkable Day [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Se Florence + The Machine Moderation [Pop] (vancairo)

Hør Gloria Trevi Vas A Recordarme [Pop] (vancairo)

Se Trevor Horn Ft. The Sarm Orchestra And Robbie Williams Everybody Wants To Rule The World [Klassisk/Musical/Opera] (vancairo)

Bad Wolves Ft. Diamante Hear Me Now Rock

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Tors. 31. januar 2019 - 01:01

Rockbandet Bad Wolves, brød igennem med et brag i 2018, med deres coverversion af The Cranberries-hittet "Zombie".

Det var næppe blevet til det gennembrud det blev, havde det ikke været fordi forsangeren fra The Cranberries, Dolores O´Riordan, døde lige inden.

Egentligt skulle hun have sunget med på den nye version, men døde den dag indspilningen skulle stå.

Nummeret blev udgivet snart efter, uden hendes vocal. Men hvor overskuddet så til gengæld ville gå til hendes efterladte.

"Zombie" nåede "kun" en 6. plads på ChartBase Top-100, men med næsten et halvt år på listen, blev det til en samlet 9. plads på Year-End Charten. På CB R.A.T. endte Rockhittet på årslistens 5. plads.

Spørgsmålet er så, om bandet nøjes med at blive et OneHitWonder, eller om de kan fortsætte succesen.

"Hear Me Now" er opfølgeren til gennembrudshittet.

Den blev uploadet få måneder efter (kort inden albumudgivelsen) og selv om der faktisk er udkommet flere videoer/singler/røvrender-singler siden, ja så er det "Hear Me Now" der i denne uge er ny på plads 33. af CB R.A.T.

Det er (igen) et forholdsvist stille nummer i Hardrock-stil og denne gang har de selskab af Rocksangerinden Diamante (Diamante Azzura Bovelli).

Er man til amerikansk Hardrock-Pop-stil a la Evanescence mfl., ja så er dette ret så fedt. Men det mangler (helt naturligt) den nerve og feeling der var på og omkring deres version af The Cranberries-hittet.

Men snup en lytter og bedøm selv, folkens.

KvikTips:

Se Utada Hikaru & Skrillex Face My Fears [Pop] (vancairo)

Se Dizzy Dros Moutanabbi [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør J. Cole Middle Child [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Neha Kakkar, Romy, Arun & Ikka Chamma Chamma [Pop] (vancairo)

Hør Falz Talk [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Dhanush & Dhee Rowdy Baby [Pop] (vancairo)

UDiO What Is Love Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Ons. 30. januar 2019 - 00:06

Jeg krummer næsten altid tæer når der kommer et nyt forsøg på at genoplive Haddaways gamle klassiker fra 1993, men her har vi altså endelig et forsøg af den mere vellykkede slags.

 

På UDiO´s Facebookside skriver de på polsk, men jeg havde aldrig gættet at de kom fra Polen. Tyskland eller Holland var mine bud.

Noget der i øvrigt pepper lyden lidt op, er det nærmest ATB-agtige guitar-twang undervejs.

KvikTips:

Se Bigstok Gondolagoz [Reggae/Dancehall/Ragga/Ska] (vancairo)

Se Fouli & Branco Million [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Node Skub Det Ud [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Finn Irs Så Bare Stig På [Pop] (vancairo)

Se Sterling Mørket Vinder Ind [Alternative/Indie/Folk] (vancairo)

Se RH Plan B [Urban/Soul/Rap/Hiphop] (vancairo)

Hør Jesper Ejrup Ensomhedens Vej [Singer-songwriter] (vancairo)

James Morrison Ft. Joss Stone My Love Goes On Singer-songwriter

Rate: 9
Weltklasse

Chartbase.dk siger:
Hit

vancairo Tirs. 29. januar 2019 - 01:35

Der er utroligt mange uretfærdige ting i verden - ja man kan efterhånden næsten sige at det er normen.

Rent musikalsk vil jeg i hvert fald påstå, at hvis der var retfærdighed til, så ville disse to fremragende kunstnere fylde pænt op i toppen af alverdens hitlister!

Det er den fremragende Singer-Songwriter James Morrison med den hæse stemme og den lige fantastiske Soul-sanger Joss Stone.

Ingen af dem er toppen af poppen længere, trods deres vilde talent. De sælger albums, mens singlehitlisterne længe har været svære at nå.

James Morrison har således ikke ramt et egentligt hit siden 2011.

Være ser det ud for Joss Stone, der ikke har ramt de højere hitlisteluftlag siden debuten i 2003-2004.

Hun brød ellers igennem som kun 15-årig (dengang var det STORT) og var alle anmelderes darling og folk var henrykte over den unge pige med den store vocal og hendes fede coversions på The Soul Sessions i 2003 og endda også opfølger-albummet Mind Body & Soul året efter.

Men så blev man trætte af hende. Ja i Danmark gik man endda så langt, at en studievært i musikprogrammet Boogie gjorde sig morsom over, et rygte om at Joss Stone, skulle have bollet sig til en god producer. Ja, den udtalelse var næppe gået i dag:-)

Samme sviner har jeg ikke hørt om James Morrison, men hans karriere startede også ud med et brag. Modsat Joss Stone, er det dog blevet til en bunke større og mindre hits, dog i en nedagående kurve, der har ret tæt på bunden de seneste år som nævnt.

Her på CB har han dog haft god succes. Han blev kåret til Årets Mandlige Solist ved CB Awards 2012 og så sent som i 2015, fik han sig et Nr 1.-hit på ChartBase Top-100 med "Demons".

"My Love Goes On" hedder de to fremragende kunstneres nye fælles udspil. Det er Blue-Eyed Soul når det er bedst og kan man lide det bedste fra de to´s discografier i forvejen, ja så vil man elske dette hit.

Det kan minde en smule om en anden fremragende Power-duet. Nemlig Stevie Wonder-hittet "As" i duet-coverversionen mellem George Michael og Mary J. Blige. Der er sjæl, der er nerve og der er talent!

Nummeret har naturligvis allerede ramt vores fantastiske Brugeres charts, men har du endnu ikke hørt "My Love Goes On" - så snyd ikke dig selv for et lyt!

KvikTips:

Hør Forever Still Rew1nd [Rock] (vancairo)

Hør Baauer Ft. Soleima Company [Pop] (vancairo)

Hør Mike Tramp Dead End Ride [Rock] (vancairo)

Picco Cubano Dance/Electronica/House

Rate: 7
Top-10

Chartbase.dk siger:
Hit

Philip Man. 28. januar 2019 - 01:12

Det er efterhånden et stykke tid siden vi sidst har hørt noget fra tyske Picco, der ellers har haft flere hits gennem årene.

En stor del af hittene har været coverversioner, og også her genkender jeg nummeret. Jeg husker ikke lige titlen på originalen eller andre versioner der har været gennem årene, men jeg er overbevist om at der var en version fremme i 1998, altså i tiden lige før mambofeber v.2 satte ind.

whatever | Tirs. 29. januar 2019 - 22:10
https://www.youtube.com/watch?v=Kd45IfKckow

Lerica & Belinda Un Traguito Latino/Reggaton

Rate: 9
Weltklasse

Chartbase.dk siger:
Top-10

vancairo Man. 28. januar 2019 - 00:33

Vi smutter til Spanien og Mexico og en god omgang LatinoPop med denne uges HitPick.

Den spanske trio Lerica, der ikke er synderligt kendte, har på deres nye udspil fået selskab af den spansk-mexicanske megastjerne Belinda.

Sangerinden er født i Spanien men opvokset i Mexico, hvor hun - ligesom det meste af resten af Latin-Amerika, nu er en kæmpe stjerne.

"Un Traguito" er LatinoPop som vi kender det, med fede rytmer, godt humør og en catchy melodi.

Det er ikke den dybe tallerken der er opfundet her, men det lyder fremragende.

Lerica der kun har ekisteret et par år, består af Tony Mateo, der har været en del af underholdningsbranchen, siden han i 2009 var med i hjemlandets udgave af talentshowet Got Talent. 

Vennen Juan Carlos Arauzo og Ruben Noel man fandt via en Youtube-audition (!?!) udgør resten af trioen.

Belinda er dog som sagt stjernen her, med mere end 16 millioner solgte albums bag sig.

Hun har dog også gæstet vores charts flere gange henover årene, uden dog helt at brage igennem.

Det håber vi hun gør nu, sammen med Lerica på "Un Traguito".

Snup en lytter!

< < < Sidste uge (Last week) | Næste uge (Next week) > > >

2019

Jan.

01

02

03

04

Feb.

05

06

07

08

Marts

09

10

11

12

13

April

14

15

16

17

Maj

18

19

20

21

Juni

22

23

24

25

26

Juli

27

28

29

30

Aug.

31

32

33

34

Sept.

35

36

37

38

39

Okt.

40

41

42

43

Nov.

44

45

46

47

Dec.

48

49

50

51

52

Vælg en måned eller et ugenummer fra ovenstående menu

Vælg år:

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 01:28 CB R.A.T.

I dag - 00:04 CB 25+

I går - 00:05 Top Of The World

I går - 00:00 CB VideoChart

DK UK

It's 14:49 in Denmark right now