Ugens HitPick

Uge 33 - 2021 | Vis tidligere ugers HitPicks

Hver uge udvælger vi et HitPick, som vi enten spår en stor fremtid på vores hitlister, eller som vi bare mener, at danskerne skal have kendskab til.

Iris Gold - Girl Pick Up Your Drum

Af: vancairo | Genre: Pop

Ja vi tager chancen igen - vi snupper sq endnu et dansk HitPick, trods det tidligere har været med noget svingende succes.

Iris Gold er ganske vist født i UK og af indisk-jamaicansk afstamning - men opvokset i Danmark.

Hun slog igennem tilbage i 2017 med "All I Really Know" der gik Top-30 på CB Denmark-Danmark og tilbragte i alt 19 uger på listen.

Ingen af de opfølgende singler gjorde dog noget væsen af sig.

Sangerinden har været lige-ved-og-næsten flere gange i karrieren. Både med chancen i et britisk Girlband og med pladekontrakt i USA. Men nu, ser det endeligt ud til at lykkedes.

"Girl Pick Up Your Drum" er et MishMash af genrer, Pop, Country og Urban - en sound der af flere omgange før har smidt store hits af sig.

Nu er det så med Iris Gold det måske skal til at storhitte. Og det er bestemt ikke fordi, der ikke er opbakning til hende. Singlen og det kommende album er nemlig lavet sammen med Dave Stewart - den ene halvdel af Eurythmics.

Sangeren, musikeren, produceren og pladeselskabsmanden har både i den verdenskendte duo og i andre sammenhæng stået bag et kæmpe katalog af hits.

"Girl Pick Up Your Drum" er alt andet end dansk. Langt fra den autotune-rap, The Voice-Pop og Smagsdommermusik der ellers er fremherskende herhjemme. Det er nyt provokerende og i det hele taget et friskt pust.

Om lille Danmark kan klare noget, med så åbenlyst internationalt potentiale, må tiden vise. Men ChartBase vover pelsen og giver girlpower-hittet lidt ekstra opmærksomhed i denne uge.

Snup en lytter til Iris Gold og hendes hit, folkens!

Hør sangen på YouTube

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 01:10 Top Of ChartBase

I går - 00:01 Brugernes Top-50

I går - 00:00 CB TimeMachine

I forgårs - 00:05 CB Dancefloor

DK UK

It's 08:47 in Denmark right now