Ugens HitPick

Uge 10 - 2011 | Vis tidligere ugers HitPicks

Hver uge udvælger vi et HitPick, som vi enten spår en stor fremtid på vores hitlister, eller som vi bare mener, at danskerne skal have kendskab til.

Markando - Lygtemand (Hvor Er Mine Fødder Dog Ømme)

Af: vancairo | Genre: Nordic Folk/Volksmusik

Med ugens HitPick ved vi udemærket vi igen vover pelsen lidt og ikke ligefrem vælger hverken et kommende The Voice- eller P3-hit.

Men nu er det heller ikke det at ChartBase.dk går ud på og da der findes så meget fed musik derude og så lidt der kommer igennem mediernes nåleøje, så er det naturligvis heller ikke de 2 førnævntes musik-skabelon vi skal følge.

Her er det den dansk-argentinske trio Markando der giver sig af med Folke-musik - både fra den danske og den argentinske kulturarv.

Her er det "Lygtemanden's Sang" fra 1968 (så vidt jeg har kunnet finde ud af) i en ny fortolkning - og hvor er det fantastisk!

Der er tilhørende musikvideo - lavbudget. Og da jeg først faldt over dette nummer og videoen, var jeg faktisk i tvivl om, om det var for sjov. Altså en comedy-sang:-) Blandingen af folke-musik og en lavbudget-video gør det faktisk lidt morsomt. Men hvor er det godt gået at man i det hele taget for smækket en video sammen hertil. Et forbillede for mange andre danske kunstnere!

Selve "Lygtemand" her kendte jeg ikke. Og umiddelbart tænkte jeg "Skipper Klements Morgensang", men som sagt er det et helt andet nummer - og fra 1968 skrevet af Finn Molsted.

Nu elsker jeg næsten al slags GOD musik, uanset genre. Men det her gør mig bare i pokkers godt humør. Det er simpelthen så musikalsk og skønt at høre på. Med forsangerinden - Kristina, med en utrolig medrivende vocal og så de 2 argentinske gutter Marco og Fernando, som ikke bare leverer god musik til, men også nogle fantastiske 2. og 3. stemmer.

Det er mørkt, det er dansk, det er højskole, det er fantastisk, det er ugens HitPick!

 

Tag godt imod "Lygtemand" fra Markando!

Hør sangen på YouTube

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB Urbanized

I dag - 00:04 The Rock

I dag - 00:03 vancairos hitliste

I går - 00:05 CB Critic-Alt

DK UK

It's 05:42 in Denmark right now