Blog

Tramp I Kejserens Nye Klæder!

Af: vancairo | Fre. 5. juni 2009 - 00:13

Er Mike Tramp virkeligt en verdensstjerne, eller er det bare endnu en omgang sædvanlig varm luft fra de Danske medier?

De fleste har nok enten fulgt med i eller hørt om seneste udgave af Allstars på TV2 Fox, hvor diverse Danske sangere/musikere optrådte med hver deres kor.

At korene denne gang var noget mere professionelle en i første udgave er en biting her. For mig var det eneste interessante ved det at UFOYepha repræsenterede min gamle hjemkommune Svendborg.

Men emnet her har lidt at gøre med hvad vi her på ChartBase står for.

Vi er råtrætte af den evindelige usande eller ekstremt overdrevne  hype der igen og igen foregår i medierne og musikindustrien. Og lige netop det her kolliderer med både medierne og musikindustrien.

Af en eller anden grund, som ikke helt er gået op for mig selv endnu. Er Mike Tramp udråbt som en verdensstjerne og nærmest en helt i Danmark.

Bevares – fyren hittede med Mabel og vandt det Danske Melodi Grand Prix i 1800-og-grønhvidkål og havde senere 2 hits i Rockgruppen White Lion.

Men hvad så?

Personligt husker jeg ham fra Mabel’s ”Boom Boom” og jeg vidste han havde været i dette Amerikanske band White Lion.

Jeg MENTE, at de havde et hit der hed ”When The Childrens Cry” men jeg var ikke sikker, så jeg spurgte lidt omkring mig, ”hvad det nu var, at White Lion’s store hit hed?” – og ingen kunne huske det!

Men okay – det VAR ”When The Children’s Cry” og det var Nr 3.i USA og Nr 7. I Sverige i 1988. Året før havde de været Nr 8. I USA med hittet ”Wait”.

Men så stopper hit-historien altså også mere eller mindre her!

At man så ser manden optræde i Allstars som en verdensstjerne, var for mig fuldstændigt til grin. Kongekappe, Høvdingefjer og hvad der ellers kunne være med til at fremhæve ham frem for koret blev taget godt i brug, og ja jeg synes det ligefrem var pinligt.

Det skal så siges at folk i min omgangskreds ikke var enige med mig, men raskt hoppede med på TV2 Fox’  Tramp-vogn. Og han endte jo også med at nå til finalen og blive Nr 2.

At han så var en rigtigt dårlig taber, ja i nutidens Danmark betyder det bare at han er en vinder. I mit lille univers er det nærmere uopdragent.

Nå, men heltedyrkelsen var ikke forbi her. Senest optrådte han med sine Allstars inde i Parken da FCK holdt Guld-fest søndag.

”We Are The Champions” var nummeret, og Tramp var igen klædt i sin tåbelige Konge-dragt – for det var vel  HAM sangen handlede om, og ikke FCK?!?

Men at jeg synes han er en joke i det hele taget, blev understreget i fredags og endda med hjælp fra et noget uventet punkt!

Jeg så DR2 programmet Fredag Til Fredag med Clement Kjærsgaard. Og gæsterne denne gang var Tramp, Simon Kvamm fra Nephew og Helle Thorning Schmidt.

Nu ved de fleste der har fulgt mine skriblerier her på ChartBase nok, at jeg bestemt ikke er Kvamm-fan heller. Så der var fra start af lagt op til noget af et Åh-Nej-Program.

Men den ellers så selvhøjtidelige (ifølge mig) Kvamm var faktisk som den første gæst ganske fornuftig at høre på.

Så kom Tramp ind. Og forskellen på de to forsangere, frontfigurer, Danskere, Alphahanner – blev nærmest skåret ud i pap for os.

Hvor Kvamm rent faktisk kan argumenter for sig og måske endda har et budskab. Ja så er Tramp ikke meget mere end en tom skald af dårlige floskler, som alt i alt kun forestiller en Has-Been, der på ingen måde har mere at byde på end en tåbelig braldren op.

Det blev først helt slemt da Thorning dukkede op som tredje og sidste gæst.

Bortset fra at Tramp så ud som om han kedede sig meeeeget, når det ikke lige var ham der var midtpunktet. Ja så afslørede han en fatteevne der i bedste fald ville passe ind på Dansk Folkepartis Landsmøde.

Thorning snakkede (som altid) om det Danske velfærdssystem, og det kunne Tramp slet ikke tåle.

Han udbrød noget lignede, ”at der var alt for meget snak og brok her i Danmark. Hans bror havde fået førtidspension som 40 årig (han er vist narkoman), og ellers så ventede førtidspensionister bare på der gik penge ind hver den første I måneden, så de kunne gå ned og drikke dem alle op”. Han fortsatte også med ”at hans kone kom fra et sted hvor nogle folk boede i papkasser (Indonesien), og at man havde det meget bedre i Danmark”.

Thorning sagde ikke det store til det og Clements grinede vist bare sit store gavflabede smil. Men Kvamm fik et par ord indført i volapyk-strømmen. Noget lignende ”At det var jo også sådanne ting at Thorning ville ændre på – undgå (mht papkassesagen)”. Desuden fik han også indført at Tramp opførte sig som en ”umoden 9. Klasse dreng”. Hvilket for mig, var at ramme hovedet på sømmet fuldstændigt.

Tramp lever højt på 1 hit fra for 30 år siden og 2 fra for 20 år siden.

Men verdensstjerne det er han i hvert fald på ingen måde.

Det er muligt han var det et par år sidst i 80’erne. Men i dag, er han bare en intetsigende joke, en omvandrende floskel en Has-Been af dimensioner, der hverken musikalsk eller personligt har noget vi andre kan bruge til en dyt mere.

En Gitte Stallone i det Danske Big Brother VIP er nok den allerbedste sammenligning og beskrivelse.

 

Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget!

Jeg vil helt klart se på Simon Kvamm og Nephew med nye øjne fra den dag afJ

Og så venter jeg ellers bare på, at en eller anden lille gut kan overdømme Tramp-hypen og sige om Kejser Tramp: Jamen Han Har Jo Ikke Noget Tøj På!

Dit navn:
Din kommentar:

Philip | Fre. 5. juni 2009 - 02:21

Hype og atter hype.
Et mere overset hit fra Mabel (og min favorit med dem) var i øvrigt denne her, som faktisk hittede i 1979 (året efter Boom Boom):

Born To Make You Happy
http://www.youtube.com/watch?v=OaQu8DPoxrc

Hans_P | Man. 8. juni 2009 - 22:56

Var selv stor Mabel fan og synes det var skægt at se den hjemvendte helt.
Muligvis er han nok noget overvurderet, men jeg følte mig nu meget godt underholdt.

Bias | Fre. 17. juli 2009 - 23:46

at medierne overeksponerer kunstnere ( i dette tilfælde Tramp)er jo egentlig ikke Tramps skyld. Han stiller op i en konkurrence som korleder for en lille by, og ligesom alle de andre korledere, vil han gøre sit for at de vinder. Kan ikke forstå det provokerer så meget, som det tilsyneladende gør. At han er en sjov fætter i sjove kostumer gør ham da ikke mindre værdig til at vinde denne konkurrence. Han blev så også "kun" nr 2, hvilket jeg på ingen måde forstår. Bamses kor var på ingen måde bedre end hverken Tramps eller Ufo og Yepha s kor, men Bamse er en elsket bamsefar, som alle i Danmark elsker og kender. Dette er ikke tilfældet for hverken Tramp eller Ufo og Yepha. (mange aner faktisk heller ikke hvem Karen er) At medierne gør Tramp til en verdensstjerne er da bare underholdende. De fleste er jo ikke musikeksperter eller nørder, så de eller her skal jeg nok skrive vi,- har en tendens til at følge med strømmen. At Tramp blev gjort til verdensstjerne i de par måneder allstars kørte på tv2, er da kun det samme som at gøre Basim eller endnu værre Asian Sensation til store sjerner. - og hvor meget ser man til dem her et år efter.. Slap nu af, og lad Tramp nyde sin nyvundne stjernestatus, Hvis han irriterer dig så meget, er det jo muligt at zappe væk eller slukke for tv'et. - Det er hvad jeg selv gør når bla Simon Kvamm toner frem.

| Ons. 29. juli 2009 - 20:54

Kan man tage end med nicket Bias seriøst?

vancairo | Tors. 30. juli 2009 - 00:44

Til Bias -
Nu ER det jeg har skrevet jo sådan set også om både medierne og Tramp.
Desuden, så det at du sammenligner Tramp med Basim og Asian Sensation, understreger vist meget godt min pointe.
Ja, jeg kunne godt zappe væk eller slukke TV'et og ladet være med at skrive dette i det hele taget - god pointe....!?!

Bjørn | Tors. 8. oktober 2009 - 22:01

Du er sgu da hjernedød. kongekåben er en hyldest til grand man freddie mercury fra queen. og gu er han rockstar, det er det eneste han er, han har aldrig lavet andet end at spille store koncerter. og white lion trækker sgu da stadig nostalgikere. i clement showet mener jeg nu det mere handlede om hvor store wussies danske musikere egentlig er. så blev kvamm lidt fornærmet fra start og var en ægte bitch helt til slut. Jeg vil helt klart også se anderledes på nephew efter det show. Iøvrigt hader jeg puddelrock og depeche-kopier, så jeg har ingen interesser. Hvad, du har alligevel studeret Trampen nøje og formuleret et tilbundsgående opslag, så noget må han betyde for dig, han har rørt dig, face it!lissom hvorfor er blachman , sidney lee, britney spears m.fl. så kendte? Fordi de er great to watch. Du er helt sikkert ikke great to watch selv, og er nok bare jaloux. skift kanal en anden gang, og bland os andre udenom. Spade

LOUISE BUCH | Søn. 20. november 2011 - 12:21

hej mike tramp
jeg har været med brøndby -fck københavn
parken 14:oo HILSEN LOUISE BUCH

Blogindlæg fra vancairo:

The Good (musikforbrugeren), The Bad (Youtube) And The Ugly (Koda)
Søn. 13. september 2020 - 20:47

Årets Nytænker - En Flad Fidus!
Søn. 4. november 2012 - 21:18

Pladeselskabernes Slettede Uploads
Tirs. 1. marts 2011 - 19:41

Dansk Melodi Grand Prix 2011 - Sangene!
Man. 21. februar 2011 - 18:51

Underlig Opførsel Fra Den Danske Pladebranche-Teaser:-)
Tirs. 8. februar 2011 - 07:23

X-Factor 2011 - Slingrekursen Fortsætter!
Man. 24. januar 2011 - 19:31

The Usual Suspects Vandt P3 Guldet!
Lør. 15. januar 2011 - 02:48

Konservativ - Det Blir´ Bedre Dag For Dag...!?!
Tors. 7. oktober 2010 - 07:55

X-Factor DK: Triste Nyheder!
Fre. 24. september 2010 - 01:21

Jokeren: Øje For Talent eller Agenda?
Lør. 18. september 2010 - 01:01

Dansk?
Fre. 14. august 2009 - 06:32

De griske helte
Ons. 12. august 2009 - 03:14

En Patron Til Messerschmidt!
Tirs. 14. juli 2009 - 23:31

Frihedens Dag!
Søn. 21. juni 2009 - 22:40

Tramp I Kejserens Nye Klæder!
Fre. 5. juni 2009 - 00:13

Vandt Spinnet Over Talentet?
Søn. 29. marts 2009 - 18:36

IdaAida - 50 Procent Big Brother!
Søn. 8. marts 2009 - 17:24

X-FAKETOR!
Fre. 27. februar 2009 - 22:39

All-FLOP-Stars!
Lør. 29. november 2008 - 02:28

Scatman John´s Two-Hit-Wonder!
Lør. 1. november 2008 - 02:06

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB R.A.T.

I dag - 00:04 CB 25+

I går - 00:05 Top Of The World

I går - 00:04 CB VideoChart

DK UK

It's 16:38 in Denmark right now