Blog

Vandt Spinnet Over Talentet?

Af: vancairo | Søn. 29. marts 2009 - 18:36

Med kun 2% forskel mellem Nr 1. og 3. i den første afstemning fredag i X-Factor, var det marginalerne der talte. Men var det så Spinnet eller Talentet der fik det sidste ord?

Det der i sidste års X-Factor aldrig rigtigt var spænding om, fordi Martin på forhånd skilte sig ud som et større talent end de andre – men også var en mediedarling fra start til slut. Blev rigtigt spændene i dette års udgave af det populære program på DR1.

For pressen var der endnu mere, end den var der sidste år og deltagerne blev nærmest dækket fra top til tå. Og alle dommerne forstod at bruge denne massive mediedeækning – nogen bedre end andre.

Tårnhøj, Claus og Seest måtte hurtigt lade livet i finale-serien. De havde simpelthen ikke det medietække der skulle til. Og Let’s Face It – Tårnhøj var heller ikke deres mentor Remee’s førsteprioritet.

Så var der seks tilbage.

Blachmann’s tre unge mennesker, Lina’s fraskilte mor, Remee’s skægge indslag fra Sri Lanka og ikke mindst hans ”eget band”.

Medierne var klar på disse tre deltagere, og især Sidsel fra Blachman’s stald fik meget omtale. Hun var jo så godt et menneske og ja, så var hun ”lille”.

Linda, den enlige mor med det nedbrændte hjem, trøstespisningen og de mange tårer var også guf for medierne.

Asian Sensation nåede langt på deres charme og det at de var et sjovt indslag. Men faktum er at de nåede alt for langt grundet den gode underholdning i det og fordi de fik rigtigt meget medieomtale, hvilket tit er alfa og omega i sådanne sager. Det var netop det at Tårnhøj, Seest og Claus IKKE fik.

Så var der Alien Beat Club – ABC, som Remee fik lov SELV at samle i dagene inden det blev afgjort hvem de 9 finalister til finale-showene var.

Og jeg ved godt jeg har været inde på det før. Men det VAR jo totalt til grin!! Har man grupper med i et program som dette. Så ER det grupper, ikke bare noget en ego-sentriker sammensætter fordi han heller vil noget andet, end lige det som materialet byder.

At de ville tage pladsen fra en af de ”rigtige” grupper var jo aldrig i tvivl. Skulle Remee vælge sit eget ego fra? Næppe!

Her fik de så navnet Alien Beat Club, og det tog ikke lang tid før der var lavet T-Shirts med designede logo’s og der var Facebook-støttegrupper osv for dem. Hele svineriet blev langsomt men sikkert kørt i stilling.

Der blev brugt ekstra penge på styling. To forblev nogenlunde almindelig, mens en gik fra at være en glad almindelig fyr til noget der i bedste fald var en metroseksuel, mens en anden gik fra en flot naturligt image til at blive en efterligning af Ida Corr. – Sexet – men slet ikke den rigtige person.

Intensiv medietræning må også have været inde over ABC. For pludseligt var de de bedste venner nogensinde. Man kunne ikke se et interview med dem uden de hang hinanden om halsen og sagde alle de ”rigtige ting”. Det bragte minder frem om de engang så forhadte boybands som nemlig var skolet i det selvsamme og opførte sig på NØJAGTIGT samme måde.

Men bortset fra at det her var en hån, mod samtlige grupper der stillede op. Og mod alle os andre, som vil mere end en gang, hørte der blev sagt fra dommernes side til en eller anden gruppe at de ikke var ”sammenspillet” nok, at de havde brug for et år eller mere til. Ja, så synes jeg også at det økonomiske aspekt i Alien Beat Club i fremtiden, set fra Remee’s side, mangler at blive belyst.

Nå, men gruppen nåede langt. Ikke mindst pga spindet ”Remee Redder X-Factor”. Men nej det gjorde han ikke. Han latterliggjorde hele optagelsesprocessen.

De nåede helt til finalen og blev Nr 2. Hvilket er en flot præstation. Men var de nået så langt uden mediehypen? Uden Remee’s penge? Uden Remee’s spin?

Når man hører noget nok gange, bliver det sandt – er det engang blevet sagt. Og har Remee ikke nærmest i hvert eneste show siddet og lovprist ABC som et af Verdens 7. Vidundere? Jo han har. Og samtidigt – indirekte lovprist sig selv. En selvforherligelse som nemt når Blachmanns egne.

Men Remeë er jo gulddrengen og derfor kan han ikke kritiseres. Han er lækker, rig, kysser alle de rigtiges bagdele og lader ikke chancen for at nævne at ”bitterhed er en grim ting” gå forbi sig.

Og det er da også kun godt med selvtillid og talent. Fred være med det. Jeg ser ham dog ikke være bedre end alle andre, og derfor også at skulle kunne leve under samme regler som andre.

Så jeg vil stadig synes at han snød sig til finalepladsen. Ikke kun ved at vælge hitlisteaktuelle-sange til ABC hver gang det var muligt, men også med alle de førnævnte ting.

Blachmann brugte selvfølgelig det meste af medietiden på sine underlige dagsordener og så på at svine forskellige at modstanderne til – for derefter at undskylde.

Han havde længe tre ”heste at spilde på” i form af Sidsel, Lucas og Mohamed.

Tilbage står det så, at han tabte bolden. Han prøvede at blæse med mel i munden, og det er svært for de fleste.

Hans favoritter var så klart Sidsel og Lucas. To uden tvivl flinke mennesker som havde et eller andet. Sidsel et usædvanligt medietække og Lucas en usædvanlig stil. Ingen af dem var dog i besiddelse af det store sangtalent – hvilket man jo må sige at skulle være et MUST i en sangkonkurrence.

Men som før nævnt, var det ikke kun sangtalentet det handlede om i år – det var historierne også.

Og mens Blachmann fjantede rundt og ophøjede de to førnævnte til unikke talenter – for slet ikke at tale om FANTASTISKE MENNESKER, jamen så glemte han at holde øjnene på bolden og koncentrere sig om den guldfugl han OGSÅ havde i folden og som havde det HELE – Mohamed.

Hvilket på sin side synes lidt skægt. Da f.eks Basim sidste år nåede så langt bla. pga Blachmann’s integrationsfloskler. Og Basim hverken havde eller har, bare halvt så meget talent som Mohamed.

Blachmann fyrede ufatteligt meget pis af i årets programmer. Og fyldte rollen som led dommer godt ud. En rolle som jeg dog det sidste års tid har grint en del af. For han spillede NØJAGTIGT den samme rolle i to sæsoner af IDOLS som TV3 kørte i sin tid. Noget som ingen af de Danske medier åbenbart opdagede.

Men af og til fik han også fyret noget rigtigt af. Som f.eks på finaleaftenen, hvor han NETOP fik fyret en bredsidde af mod Linda’s ”frygtelige liv” og de medieglatte ABC. Men ak, der var det alt for sent.

Remee’s bitterhed over ikke at vinde, har senest kunne ses i hans udtalelser til B.T. hvor han ond i sulet over Blachman’s sandheder om hans opstyltede verdensband ABC siger ”Han er en stakkels mand. Det må være forfærdeligt at have det sådan (…) Han er glemt om en uge. Og det er helt fint med mig.”

Og det kan vel ikke siges meget bedre, hvis man som Remee er en gulddreng der ikke er vand til at blive modsagt, men kun strøget MED håret.

 

Lina Rafn, kunne ikke gøre meget for de to leverpostejer Seest og Claus, som før nævnt. Men så var der heldigvis Linda tilbage.

Og jeg har aldrig rigtigt kunne finde ud af netop hende. Hvad var spin? Hvad var selviscenesættelse? Og hvad var ægte?

Historier om et hårdt ægteskab hvor hun ikke udlevede sin drømme, alenemor-rollen, trøstespisning og de veltilrettelagte tåreranfald – ikke mindst i finalen, fik naturligvis enhver rødstrømpe, FEMINA-læser og selvstændig kvinde op ad stolen. For NU skulle han altså bare have det godt igen. Hun skulle ovenpå og derfor vinde!

Lige så meget som vi hørte Remee lalle superstjerne spin af sig om ABC, lige så meget flosklede Lina igen og igen rundt i ”hvor svært det havde været for Linda at nå så langt her”. Og nu vandt hun altså også. Hun vandt en pladekontrakt og nu bliver alt så åbenbart godt i hendes liv igen. Hvilket jo selvfølgelig er en solstrålehistorie. Men hvad så med det musik hun allerede HAR udgivet. Der måtte vel også have været en pladekontrakt der?

Ja, det er bare endnu et af de underlige Tabu’er jeg ikke har set berørt i årets X-Factor. I hvert fald VAR hun allerede venner med ChartBase på Myspace som sangerine længe inden X-Factor, og har også haft et nummer – ”Revelations” hed det vist repræsenteret på sitet tidligere.

Og selvom Linda hos mange var favorit inden showet. Så, var det alligevel noget underligt at se da hun blev udråbt som vinderen. Det var som at der stod skrevet i kortene at alt Remee’s spin skulle have sejret og at ABC blev kåret som vindere. Så på scenen var glæden lidt underligt mat i nogle sekunder, og i stedet for en eksplosion af en fest for Linda, blev der højst overraskende lige sagt farvel til ABC, mens vinderen nærmest stod forladt og alene ved siden af. Et stykke mediehistorie der er værd at se endnu en gangJ

 

Men alt i alt, kan der selvfølgelig ikke klages. Spin, latterlige dagsordener fra dommerne, tåbelige medieberetninger og tudekone-historier sat til side. Så nåede to af årets tre bedste deltagere til finalen.

Mohamed blev Nr 3., Linda vandt og Seest… ja han røg ud til fordel for underholdningsværdien i Asian Sensation.

Det ærgerlige i finalen var bare, at ved den første afstemning var der kun 2% forskel mellem Nr 1. Og Mohamed. Og 2% er ikke meget. Slet ikke i et lille land som Danmark.

Så spørgsmålet er HVEM der ville have vundet årets X-Factor uden Remee’s penge, og Linda’s trøstespisining.

Som man engang sagde i et program på DR 1: Vi Får Det Aldrig At Vide!

 

Dit navn:
Din kommentar:

Sami | Fre. 3. april 2009 - 23:46

Det er jo en manipuleret virkelighed vi ser i de tv programmer der. Så vi kan lige så godt vende os til at osse VI bliver manipuleret!

Sidsel | Fre. 30. oktober 2009 - 12:43

X-factor er et spin. Og det er derfor vi deltager, sangere eller ej. Den fjerde statsmagts pengeudbyder, Danmarks fokus. Du burde vide hvor rig mulighed der er for at udfolde sig og bringe budskaber.

Gå i dybden med dit materiale inden du skriver det.

vancairo | Fre. 30. oktober 2009 - 17:41

Hej Sidsel.
Umiddelbart kan jeg ikke se, at det at man ved det skulle kunne afholde en fra at blogge om emnet.
Budskab eller ej, så ER X-Factor en sang-konkurrence.

Blogindlæg fra vancairo:

The Good (musikforbrugeren), The Bad (Youtube) And The Ugly (Koda)
Søn. 13. september 2020 - 20:47

Årets Nytænker - En Flad Fidus!
Søn. 4. november 2012 - 21:18

Pladeselskabernes Slettede Uploads
Tirs. 1. marts 2011 - 19:41

Dansk Melodi Grand Prix 2011 - Sangene!
Man. 21. februar 2011 - 18:51

Underlig Opførsel Fra Den Danske Pladebranche-Teaser:-)
Tirs. 8. februar 2011 - 07:23

X-Factor 2011 - Slingrekursen Fortsætter!
Man. 24. januar 2011 - 19:31

The Usual Suspects Vandt P3 Guldet!
Lør. 15. januar 2011 - 02:48

Konservativ - Det Blir´ Bedre Dag For Dag...!?!
Tors. 7. oktober 2010 - 07:55

X-Factor DK: Triste Nyheder!
Fre. 24. september 2010 - 01:21

Jokeren: Øje For Talent eller Agenda?
Lør. 18. september 2010 - 01:01

Dansk?
Fre. 14. august 2009 - 06:32

De griske helte
Ons. 12. august 2009 - 03:14

En Patron Til Messerschmidt!
Tirs. 14. juli 2009 - 23:31

Frihedens Dag!
Søn. 21. juni 2009 - 22:40

Tramp I Kejserens Nye Klæder!
Fre. 5. juni 2009 - 00:13

Vandt Spinnet Over Talentet?
Søn. 29. marts 2009 - 18:36

IdaAida - 50 Procent Big Brother!
Søn. 8. marts 2009 - 17:24

X-FAKETOR!
Fre. 27. februar 2009 - 22:39

All-FLOP-Stars!
Lør. 29. november 2008 - 02:28

Scatman John´s Two-Hit-Wonder!
Lør. 1. november 2008 - 02:06

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB R.A.T.

I dag - 00:04 CB 25+

I går - 00:05 Top Of The World

I går - 00:04 CB VideoChart

DK UK

It's 19:02 in Denmark right now