Blog

Årets Nytænker - En Flad Fidus!

Af: vancairo | Søn. 4. november 2012 - 21:18

Årets DMA-uddeling er lige på trapperne og Spotify-prisen Årets Nytænker snupper kåringen som den mest overflødige!

Ja tiden nærmer sig hastigt hvor pladebranchen fejrer sig selv og årets nominerede til de forskellige DMA´er er igen en blandet kop te, af hvad der rent faktisk har hittet, hvad der har hittet i smagsdommernes indsnævrede lille verden, hvilke der som nominerede vil trække flest til og til sidst dem som pladebranchen gerne vil promovere lidt ekstra med en nominering.

 

Der kunne skrives side op og side ned om hvad navne som When Saints Go Machine, Ulige Numre, Jacob Bellens, Jack White, The Black Keys og Kasper Bjørke laver som nominerede der og hvilke kategorier Mette Lindberg og Lukas Graham egentligt hører til - Mandlig/Kvindelig Kunstner - eller Gruppe - i Lukas Grahams tilfælde - åbenbart begge!?!

 

Men nej her drejer det sig om Spotify-prisen der “Tildeles En Kunstner Eller Et Band, Der Har Været Særligt Kreativ Og Innovativ” - Årets Nytænker.

 

Ved sådan et raskt tilbageblik skulle man vel mene at det mest revolutionerende der er sket i årets løb er L.O.C.´s stunt med at droppe pladeselskabet og lave en mega deal med TDC for så at give det første album gratis væk og dernæst give en masse penge fra det næste til Røde Kors.

 

Men nej! Han er end ikke nomineret  og det ville selvfølgelig også se skægt ud hvis Spotify skulle nominere konkurrentens samarbejdspartner.

Nej, i stedet er hele 2 af de 5 nominerede deres egne samarbejdspartnere.

Niklas der er nomineret lavede blandt andet en en “Pop-Up Fest” sammen med Spotify og 7-Eleven , der er med i nomineringsgrundlaget.

 

Christopher skulle man næsten også have nomineret til et eller andet og så blev det altså denne pris.

Fordi han med den nye single “Colours” har lavet en konkurrence hvor en ny person kan komme op og synge duetten med ham for hver koncert rundt om i landet og til sidst vinder en af disse så et videoshoot med Christopher og en udgivelse. 

Smart - for det første er det i samarbejde med diverse radiostationer der dermed spiller et nummer de næppe ville have givet meget playlistetid ellers og på den anden side bliver folk nødt til at købe nummeret så de kan deltage i konkurrencen. Jimilian lavede dog et stunt meget tæt på dette, her gjaldt det bare om at få lov til at være med på selve singlen “Finde Dit Smil Igen”.

Jimilian er dog ikke blandt de nominerede, men Christopher-konkurrencen er som sagt så også lavet sammen med - Spotify.

 

Sidste år var Rapperen Kidd nomineret i denne kategori og i år er det så hans pladeselskab Cheff Records, der er nomineret.

En del af grundlaget er bla. Kidd!?! Og så er Cheff Records vel et pladeselskab og ikke “…En Kunstner Eller Et Band”!?!

 

Tina Dickow er også nomineret og det oven i købet bla. Pga en ny musikvideo til “You Wanna Teach Me To Dance”, der endnu ikke er færdig!?!

 

Sidst, men bestemt ikke mindst er de to CB-darlings Muri & Mario nomineret for videoen til “Hun Tog Min Guitar” som fans har været med til at lave. Dette selvom det ikke ligefrem er en ny trend.

At de ikke er nomineret til Årets Danske Hit eller Nye Navn, må i sig selv være en joke. Så lad os se denne nominering som et plaster på såret.

 

Så altså som opsummering kan man sige at de nominerede er Niklas bla. For en Spotify-happening, Christopher for et Spotify-samarbejde og i øvrigt en ide der er snuppet lidt fra Jimilian der ikke er nomineret, Cheff Rekords i denne kunstner-kategori bla. For noget Kidd var nomineret for sidste år, Tina Dickow for en endnu ikke færdiggjort musikvideo og Muri & Mario for en musikvideo der er fed og sjov, men ingenlunde unik set med lidt mere internationale øjne.

Og som flødeskum på toppen så er den mest innovative og kreative danske kunstner L.O.C. end ikke nomineret.

 

For mig at se er det en trist Top 5 der er valgt ud og det at to af kunstnerne oven i købet bla. Er nomineret for deres samarbejde med sponsoren Spotify skriger til himlen og minder om et parlamentsvalg i HvideRusland.

 

At et pladeselskab bliver nomineret i denne kategori, endda for bla. Kidds succes synes noget sløvt, og at Tina Dickow kan blive nomineret for en video der end ikke er lavet færdig og som i øvrigt end ikke vil tjene som den officielle video synes endnu mere uforståeligt.

Muri & Marios nominering kan som sådan godt gå an, for de tog virkeligt musik-Danmark med “bukserne nede” og jeg håber de vinder. Men chancen er nok lille.

 

En fælles og god ting ved både Niklas, Cheff Records, Tina Dickow og Muri & Mario - fire af de fem nominerede, er dog at det hele mere eller mindre kan linkes til uploads på Youtube.

Både Kidd (Cheff Records), Niklas og Muri & Mario brød igennem via Youtube, mens Tina Dickows kommende video vel må menes at kunne findes på netop dette medie.

Dette står jo i skærende kontrast til, at pladeselskaber som Disco:wax med flere, nærmest ser Youtube som et onde og en “hæler-central”, hvor man er i krig mod kanalen og alle dens brugere. Skal man absolut uploade sin musik, ja så helst i en akustisk version, eller endnu bedre - i så korte teasers som muligt, så vi - deres kunder ikke stjæler det.

 

Så er der en morale her, så er det vel at man må godt være nytænkende, men passer det ikke ind i DMA´s og sponsorernes “skabelon” bliver man ikke nomineret, så hellere skrabe bunden og finde nogle andre at nominere, der ikke rigtigt burde være det.

Hvis det er så svært at finde fem seriøse kandidater til prisen, ja så burde den nok aldrig være blevet oprettet.

Plus at pladebranchen åbenlyst ikke kan finde hoved og hale på sig selv, når de med den ene hånd kritiserer Youtube for at være skyld i deres ulykke og samtidigt nominerer folk for at bruge Youtube.

Dit navn:
Din kommentar:

Blogindlæg fra vancairo:

The Good (musikforbrugeren), The Bad (Youtube) And The Ugly (Koda)
Søn. 13. september 2020 - 20:47

Årets Nytænker - En Flad Fidus!
Søn. 4. november 2012 - 21:18

Pladeselskabernes Slettede Uploads
Tirs. 1. marts 2011 - 19:41

Dansk Melodi Grand Prix 2011 - Sangene!
Man. 21. februar 2011 - 18:51

Underlig Opførsel Fra Den Danske Pladebranche-Teaser:-)
Tirs. 8. februar 2011 - 07:23

X-Factor 2011 - Slingrekursen Fortsætter!
Man. 24. januar 2011 - 19:31

The Usual Suspects Vandt P3 Guldet!
Lør. 15. januar 2011 - 02:48

Konservativ - Det Blir´ Bedre Dag For Dag...!?!
Tors. 7. oktober 2010 - 07:55

X-Factor DK: Triste Nyheder!
Fre. 24. september 2010 - 01:21

Jokeren: Øje For Talent eller Agenda?
Lør. 18. september 2010 - 01:01

Dansk?
Fre. 14. august 2009 - 06:32

De griske helte
Ons. 12. august 2009 - 03:14

En Patron Til Messerschmidt!
Tirs. 14. juli 2009 - 23:31

Frihedens Dag!
Søn. 21. juni 2009 - 22:40

Tramp I Kejserens Nye Klæder!
Fre. 5. juni 2009 - 00:13

Vandt Spinnet Over Talentet?
Søn. 29. marts 2009 - 18:36

IdaAida - 50 Procent Big Brother!
Søn. 8. marts 2009 - 17:24

X-FAKETOR!
Fre. 27. februar 2009 - 22:39

All-FLOP-Stars!
Lør. 29. november 2008 - 02:28

Scatman John´s Two-Hit-Wonder!
Lør. 1. november 2008 - 02:06

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB Denmark-Danmark

I går - 01:10 Top Of ChartBase

I forgårs - 00:01 Brugernes Top-50

I forgårs - 00:00 CB TimeMachine

DK UK

It's 19:13 in Denmark right now