Blog

X-Factor - Hvad nu?

Af: Philip | Tirs. 27. marts 2012 - 00:00

Rygterne svirrer: X-Factor er måske helt slut på DR? Mit forslag: Drop lortet og skab jeres eget mere troværdige koncept i stedet!

 

Gennem de sidste par uger - siden Jeans og Nicolines exit - har der kørt rygter om hvorvidt X-Factor ville fortsætte i 2013. Så sent som i dag har dr.dk en artikel om dette.

 

Min personlige indstilling er at de skal droppe det og i stedet lave deres eget koncept. Den holdning har jeg stort set haft lige fra begyndelsen tilbage i 2008.

 

For mig er der ikke noget mere hjernedødt end at købe et udenlandsk koncept fremfor at udvikle sit eget. Alene princippet om at de sikkert skal betale boksen for at få lov til at bruge konceptet - og derefter være bundet op af dette udenlandske firmas regler for hvad man må og ikke må - er nok til at jeg som programchef ville boycotte det.

 

Boycottet det har jeg så også gjort. Ikke bare på tv, men også musikalsk. Det hele virker for mig som en gang ligegyldigt la-la, hvor det mere handler om hvilke dommere der er dygtigst til at afsende svinere i æteren og ydmyge deltagerne for åbent kamera, og hvor meget hype de enkelte deltagere kan få, end om selve musikken.

Jeg brækker mig i lårtykke stråler i en grad, så bare jeg har set X-factor-logoet på en YouTube-video, har jeg lukket fanebladet ned med det samme, inden jeg når at høre musikken.

 

Ligeledes brækker jeg mig over at det på forhånd er bestemt hvilken kunstner de skal kopiere. Hvad med at lade dem vælge selv - eller måske endda optræde med eget materiale?

Nånej! Det handler vel om at nuppe nogle tilfældige og så skabe et hjernedødt konceptnavn ud fra dette. Uden hensyn til de håbefulde talenters egne ønsker og musiksmag.

 

Næh, DR! Find dog på noget selv i stedet for at betale i dyre domme for noget kulturløst amerikansk/paneuropæisk lala! Gerne noget hvor deltagerne har mere frie hænder - også når de skal udgive musik efterfølgende.

 

Dit navn:
Din kommentar:

MathiasP | Tirs. 27. marts 2012 - 10:47

Wow, kan såmænd godt følge dig i nogen punkter, men at der stadig er over 2.000.000 der følger med synes jeg ganske enkelt taler for sig selv, det er vitterligt noget Danmark kan samles om, hvorvidt det så er naivt eller ej.
Jeg synes personligt det er en genialitet, og trods alt meget bedre end hvad der ellers bliver produceret af TV-Programmer i dag.
Jeg gætter på at der kommer X-factor igen til næste år.

Issuet med om vindere og deltager rent faktisk klarer den videre i musikbranchen vælger jeg at undlade, da jeg generelt synes det virker helt håbløst hvem der slår igennem og hvem der ikke gør.

vancairo | Tors. 29. marts 2012 - 02:46

Jeg er totalt uenig - og enig!?!
Din kritik af langt de fleste af tingene er jeg helt enig i.
Men at droppe det mest populære talentshow igennem de sidste mange år, for bare at se en af de konkurrende TV-stationer tage den op, ville i mine øjne være fuldstændigt åndssvagt.
Hvad angår udenlandske koncepter, ja så er jeg bange for at langt de fleste TV-programmer i dansk TV er efter internationalt koncept. Og det er jo ikke fordi at en masse andre koncepter for talentshows ikke har været prøvet.
Jeg kunne godt tænke mig et mere fair og seriøst talentshow. Men det ville næppe være lige så underholdende og trække lige så mange seere.
Hvad angår X-Factor DK, så tror jeg simpelthen bare ikke at den danske afdeling af det - DR og pladeselskabet, er dygtige nok til at få talenterne/vinderne til at hitte videre bagefter.
Når det gælder de emner/kunstnere hvert show drejer sig om, ville det klart være mest fair som du nævner det. Men igen er det underholdningen.
Men NÅR det så er fastsatte emner synes jeg så også de skal overholdes! Remeé skal få lov til at hans gruppe synger "One Night In Bangkok" når emnet er ABBA. Ida skal ikke synge en akustisk version af et Dance-nummer hvis emnet er DANCE! Længere er den ikke. Fælles regler i det mindste.
Men det jeg slet IKKE fatter ved dit indlæg er dit boycot af programmet og dets talenter.
I stedet for at følge med og kunne kritriserer ud fra det, så er du i stedet bla. gået glip af en del musikalske oplevelser - for de er/var der. Selvfølgelig ikke hele tiden. Men jeg blev i denne sæson fanget flere gange af en wauw-følelse og der skal ellers en del til for et brokkehoved som undertegnede:-)
Nej - dommerne er passé og der skal nyt blod til og så SKER der ændringer hele tiden. Bla. var finalisterne i år med til at skrive deres eget "vinder-nummer".

MathiasP | Tors. 29. marts 2012 - 09:07

vancairo, du rammer også et for mig meget vigtigt element; lige præcis det med at få wauw-følelsen, og det er bestemt ikke hele tiden, men når det så kommer, så rammer det så godt!
og så lidt Off-topic, det var derfor jeg var temmelig ked af at morten ikke nåede finalen, da han var største leverandør af netop wauw-følelsen, han da havde om noget den famøse "X-factor"!

carrydk | Tors. 29. marts 2012 - 22:43

Du beskriver noget, som intet har med X-Factor og gøre. Måske alderen har ramt dig bagi, for som det mest sete program, står du ret alene. Og hvis der står X-factor ud for et musiklink på youtube og du så vælger og droppe, at høre det, hvordan kan du så sige noget om musikken? ingenting..

X-factor at et "Most See"-program, nye stemmer, som er det hele værd. Og høre forskellige genre, som de bliver udfordret i gir programmet en stil og som gør at man finder ud af hvem kan synge - hvem kan ikke synge men har X-factor og til sidst hvem kan synge og har X-factor.
Dem der melder sig til dette program ved hvad de går ind til. Så dem der græder snot over at få en sviner, too bad men pissegod underholdning at kigge på for "Så Kan De Sgu' Lære Det"!!

Philip | Tors. 29. marts 2012 - 23:34

At det er meget set, er selvfølgelig et argument mod at droppe det. Men det siger intet om hvor godt eller skidt det er. Soap-serien "Dallas" havde også mange seere for 30 år siden.

Jeg kan ikke se at det skulle give problemer med underholdningsværdien at de selv kunne vælge hvad de ville synge. Hunden ligger nok begravet et helt andet sted: Copyright. Og så er det måske en kærkommen lejlighed til at hype noget gammelt musik op (gratis reklame).

Jeg tror ikke på at jeg er gået glip af det store. At dømme efter sæson 2008, hvor jeg trods alt hørte det meste, var det for det meste bare en masse intetsigende konceptpop. Fint illustreret med vinderen, Martin, der for mig fremstod som én stor Michael Jackson-wannabe.

Jeg tror næppe på at det har ændret sig til det bedre de efterfølgende år. Vinderne har i hvert fald ikke sagt mig en skid.

Jeg er ikke modstander af at lade sig inspirere af andres koncepter. Men når de står der og SKAL efterligne det 100%, knækker filmen for mig. Til sammenligning havde Andrew Jensen ret frie hænder til at lave sin egen variant af svenskernes Tracks (Tjeklisten).

Blogindlæg fra Philip:

Musikstriden: Schøts stråmandsargument
Søn. 16. august 2020 - 20:47

YouTube slukker for Danmark
Tirs. 4. august 2020 - 20:12

Hitlistedagbogen - For 30 år siden
Søn. 26. januar 2014 - 16:31

Brugernes årslister
Søn. 29. december 2013 - 21:15

2013 - the year when music died
Søn. 22. september 2013 - 01:50

Flop eller?
Man. 3. juni 2013 - 19:45

Fra spolebånd til Spotify
Søn. 21. april 2013 - 20:39

Leg med ord - på fremmede sprog
Man. 9. juli 2012 - 19:35

Rigtige vs. forkerte instrumenter
Fre. 8. juni 2012 - 14:23

X-Factor - Hvad nu?
Tirs. 27. marts 2012 - 00:00

Whitney Houston og kendis-hyklerne
Man. 13. februar 2012 - 20:35

Forbudt på norsk radio i 80´erne
Tirs. 27. september 2011 - 00:12

Musikalske gentagelser
Lør. 24. september 2011 - 23:27

90´ernes værste sang
Man. 12. september 2011 - 06:08

Danmark - Et LP-orienteret land
Lør. 18. juni 2011 - 12:29

Tyskerne - Internationale Hitparade
Fre. 30. april 2010 - 10:26

Det er tyskernes skyld
Lør. 24. april 2010 - 15:09

Min hitliste er min dagbog
Fre. 26. februar 2010 - 18:57

Hitsurf midlertidigt nede
Tors. 21. januar 2010 - 18:20

Google og download-links
Fre. 27. november 2009 - 19:20

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB Denmark-Danmark

I går - 01:41 Top Of ChartBase

I forgårs - 00:05 Brugernes Top-50

I forgårs - 00:00 CB TimeMachine

DK UK

It's 07:23 in Denmark right now