Mette Kirkegaard: Trådløse Drømme

Af: vancairo | Tors. 26. marts 2009 - 03:17

Album-cover: Mette Kirkegaard - Trådløse Drømme

Den anden dag var jeg så heldig at få fingrene i det 2. Album fra sangerinden/sangskriveren Mette Kirkegaard, Trådløse Drømme. Og lad det være sagt med det samme: Det er ikke her på man finder den næste Nr 1. På singlecharten. Albummet er næsten støvsuget for bare det der ligner mainstream singlehits, men jeg tror nu heller ikke det er det man har haft for øje.

 

Til gengæld bydes man på 10 fantastiske numre, der fører én på lidt af en drømmerejse. Faktisk så har jeg tit når jeg har hørt albummet forestillet mig jeg sad på stranden når det var tæt på at blive mørkt og bare kunne drømme sig ind i sangene mens man har blæsten i håret og saltvandslugten i næsen. Og det er ikke tit et album har den indvirkning på mig.

Jeg indrømmer i øvrigt at jeg ikke kendte til Mette Kirkegaard inden dette album, hvilket at dømme på dette er en skam.

 

Hendes til tider Eva Madsen-agtige stemme, bringer mig alle andre steder hen end til Mormors Kolonihavehus, men som sagt både til stranden en aften i efteråret, men også til da jeg var yngre, store sweaters, højskoler, kærlighed og en mindre overfladisk tid. Engang hvor andet end skattelettelser og Hvem Vil Være Millionær Special, hørte til det vigtigste i ens liv.

Albummet er delt op i de to dele BYENS PULS og INDE I LANDET.

Alle numre er skrevet af Mette Kirkegaard og produceret af Dave Hennesey.

 

Byens Puls:

Singlehit-mæssigt er der måske nok ikke så meget at hente her, men albummet starter ud med det stærkeste nummer den melankolske ”Du Redder En Pige”, som jeg personligt er svømmet helt væk i, på trods af, eller måske netop pga den triste men meget sande tekst.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_KLGSt8h4c&feature=channel

 

”Nothing Hill” hedder næste nummer der er en mere glad FolkPopsang, hvor det handler om både Hugh Grant, Julia Roberts og den velkendte romantiske komedie der måske ikke er helt så tæt på sandheden som man kunne håbe. Et nummer der ikke hører til mine personlige favoritter, men som nok skulle kunne snuppe sig lidt airplay hist og her.

http://www.youtube.com/watch?v=Za3-wO55TTs&feature=channel

 

Tredje nummer er ”Din Benzin”. Her hører vi lidt til Mette Kirkegaards mere rockede side. Der er gang i nummeret der oser af erotik, der støttes godt op at Mette Kirkegaards vokal og hvor man til tider ærgrer sig over at det er en anden bil der kører rundt med hendes benzin – og så er den sikkert ikke engang særligt miljøvenlig!!

 

”Lyden Af En Hånd Der Klapper” bringer os tilbage på balladesporet, eller i hvert fald den mere stille popsang. Hvor det melankolske igen er i højsædet. Igen en af mine favoritter, men til forskel fra ”Du Redder En Pige” måske nok ikke det store hitpotentiale.

http://www.youtube.com/watch?v=rsln_66GKM4&feature=channel

 

Sidste rigtige nummer på Byens Puls-delen af albummet, hedder ”Nøglen” og her er der spændt op til cafe-koncert Torsdag aften, med en kold fadbamse i hånden og benene over kors og en forbudt smøg i hånden, mens det stille og nærmest jazzede nummer skulle fremføres bare få meter foran én. Det er intet hit, men der er en flot tekst og det er den slags numre der kaldes fyld albummæssigt set, men som her passer som fod i hose ind på albummet og bare er en forlænger af de drømme man allerede er godt i gang med at svæve væk i.

”Interlude” – en ting der altid har forekommet mig som lidt snyd og fyld på et album.

 

Inde i Landet:

”Da Vi Var Elskere” starter anden del af albummet op, som det næst-stærkeste track af dem alle. Der er så klart grobund for et mindre airplayhit her. Hvor Mette Kirkegaard virkelig folder både lyrik, melodi og vokal ud i drømmene inferno, hvor man igen griber sig i at ville ønske man var den der bil…!

http://www.youtube.com/watch?v=GrbSml6QUOk&feature=channel

 

Ottende nummer er ”I Drømmenes Gemmer” og her flyver jeg fluks tilbage til en Højskole i det Jyske. Måske er det klaverspillet, måske den fantastiske tekst, der sagtens kunne være fundet i højskolesangbogen. Igen er der ikke en kinamands chance for et hit her, men for pokker hvor er det et utroligt smukt nummer!

 

Så er vi ved ”Det Ikke Tilfældigt”, der ikke lever op til resten af numrene på albummet, men bliver et lidt monotont pausespil mens man venter på mere at det ”gode”. Igen er teksten dog helt i top.

 

Et mere funky nummer er der også plads til her, endda med lidt god samfundskritik indblandet. Det er på ”Online Og Fri”, hvor Mette Kirkegaards vokal nærmer sig Eva Madsen vokal mere end nogen andre steder og måske også rent stemningsmæssigt den tid hvor Eva Madsen var på toppen. – Fantastisk!

 

”Du Kan Være Stof Til Nye Løgne” slutter Trådløse Drømme af, og det gør den godt, som et af de bedste numre. Hvor vi igen er ovre i det mere melankolske hvor Mette Kirkegaard er bedst og rigtigt rammer hovedet på sømmet.

Samfundskritisk, erotisk, funky eller melankolsk så fungerer det og trods de manglende storhits så trækker helheden her voldsomt op. Og det kan kun anbefales at anskaffe sig Trådløse Drømme, især til baggrundsstemning til de sene nattetimer hvor tanker, drømme og ens Jeg i forvejen står på spring for at dukke frem fra sit skjul.

 

Rent lyrisk er der meget at hente og fordybe sig i, i Mette Kirkegaards tekster, og det eneste jeg rigtigt kan ærgre mig over er at dette er en forårs CD og ikke en efterårs CD – for det er den stemning jeg ellers sidder med.

Et sidste råd til jer der køber albummet er at sætte det på replay, lukke øjnene og drøm jer væk – bare et par timer, trådløst eller ej

 

Lyt til bedre versioner af sangene og stift bedre bekendtskab med Mette Kirkegaard på hendes Myspace.

http://www.myspace.com/mettekirkegaard

Trackliste:

1

Du Redder En Pige

4

2

Nothing Hill

4

3

Din Benzin

3

4

Lyden Af En Hånd Der Klapper

4

5

Nøglen

3

6

Interlude

2

7

Da Vi Var Elskere

4

8

I Drømmenes Gemmer

3

9

Det Ikke Tilfældigt

3

10

Online Og Fri

3

11

Du Kan Være Stof Til Nye Løgne

4

Resume

Højdepunkter:
- Du Redder En Pige
- Da Vi Var Elskere

Samlet vurdering:
Jada! Køb!
4

ChartBase
Danmarks største uafhængige musik- og hitlistesite!

Søg på ChartBase.dk

Hurtig søgning | Sitemap

Latest updates:

I dag - 00:05 CB Denmark-Danmark

I går - 02:00 Top Of ChartBase

I forgårs - 00:49 Brugernes Top-50

I forgårs - 00:47 CB TimeMachine

DK UK

It's 05:06 in Denmark right now